Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Alvászavarok: így növelhetik a pusztító gondolatokat

öngyilkosság alkohol éjszaka alvás racionális gondolkodás

Az alvásproblémák megzavarhatják a racionális gondolkodást.

Korábbi tanulmányok rámutattak az éjszakai öngyilkosság nagyobb kockázatára. Egy mostani, Egyesült Államokban végzett tanulmányban, 78 647 öngyilkosságra és 50 526 emberölésre vonatkozó adatot értékeltek.

Az öngyilkosságok száma éjfélkor, míg az emberölések száma 22:00-23:00 órakor tetőzött. A demográfiai adatok és a lakosság ébrenléte alapján történő kiigazítás az öngyilkosság ötször nagyobb kockázatát mutatta ki hajnali 3:00 órakor és az emberölés 8-szor nagyobb kockázatát hajnali 2:00 órakor. Az öngyilkosság óránkénti kockázata életkor, etnikai hovatartozás, véralkoholszint és a partnerrel való konfliktus szerint változott. Az emberölés óránkénti kockázata nem és alkoholos befolyásoltság szerint változott.

A kutatás tehát megállapította, hogy az öngyilkosság és az emberölés kockázata éjszaka nagyobb, mint az ilyenkor ébren lévő emberek száma alapján várható. Az éjszakai kockázat nagyobb volt a fiatal felnőttek és az alkoholos befolyásoltságúak körében. Viszont ilyen kapcsolatot nem mutattak ki azoknál, akiknek a kórtörténetében már volt öngyilkossági gondolat vagy kísérlet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Alvászavarok és lelki mélyrepülés: erre a 7 tünetre figyeljen oda

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

depresszió

Forrás: psychiatrist
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához