Tormás reteksaláta: pikáns vitaminbomba tavaszra
Készítse el a tavasz egyik legfinomabb salátáját!
1 személyes adag a reteksalátához
- 70 g retek
- 30 g sárgarépa
- 5 g torma
- 2 g búzacsíra
- citrom
- méz vagy édesítőszer
- metélőhagyma
- köménymag
- só
A reteksaláta elkészítése
A citromok levét és húsát összekeverjük a reszelt tormával, a mézzel (vagy édesítőszerrel), a finomra vágott metélőhagymával, csipetnyi őrölt köménymaggal, sóval, és belereszeljük a retket és a sárgarépát. Lazán elkeverjük, jól behűtjük/érleljük. A tetejére búzacsírát hintve tálaljuk.
Ha mézzel készül a reteksaláta
Energia: 35 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 6,4 g
Cékla: a természetes vérpótló, ezért együk, igyuk!
Ha édesítőszerrel készül a reteksaláta
Energia: 29 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 4,5 g
Jó étvágyat!