Ezeket látta már?

Könnyű vacsora: sütőben sült rozmaringos csirke zöldségekkel

vacsora recept rozmaringos csirke zöldségekkel

Egészséges és ízletes vacsora, amely könnyedén elkészíthető a hétköznapok rohanásában is.

Próbálja ki a sütőben sült rozmaringos csirkét zöldségekkel – egy recept, amely tele van friss ízekkel és tápláló összetevőkkel.

Sütőben sült rozmaringos csirke zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg cékla
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 kisebb fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág friss rozmaring
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Hámozzunk meg minden zöldséget. A burgonyát vágjuk csónak formára, a céklát negyedeljük, a sárgarépát ha kisebb darabok hagyhatjuk egyben és, ha nagyobbak, akkor negyedeljük hosszában, a lilahagymát kockázzuk fel, a fokhagymát hagyjuk egész gerezdekben.
  3. Helyezzük a zöldségeket egy tepsibe, majd tegyük rá a csirkecombokat.
  4. Locsoljuk meg olívaolajjal, helyezzük rá a rozmaringot, ízesítsük sóval és borssal.
  5. Süssük a sütőben kb. 40-50 percig, míg a csirke aranybarnára sül, és a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

Tápanyagtartalom:

  • 300 kcal
  • 24 g szénhidrát
  • 21,8 g fehérje
  • 12,4 g zsír

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Forrás: MDOSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához