Könnyű vacsora: sütőben sült rozmaringos csirke zöldségekkel
Egészséges és ízletes vacsora, amely könnyedén elkészíthető a hétköznapok rohanásában is.
Próbálja ki a sütőben sült rozmaringos csirkét zöldségekkel – egy recept, amely tele van friss ízekkel és tápláló összetevőkkel.
Sütőben sült rozmaringos csirke zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkecomb
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg cékla
- 30 dkg sárgarépa
- 2 kisebb fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss rozmaring
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- Hámozzunk meg minden zöldséget. A burgonyát vágjuk csónak formára, a céklát negyedeljük, a sárgarépát ha kisebb darabok hagyhatjuk egyben és, ha nagyobbak, akkor negyedeljük hosszában, a lilahagymát kockázzuk fel, a fokhagymát hagyjuk egész gerezdekben.
- Helyezzük a zöldségeket egy tepsibe, majd tegyük rá a csirkecombokat.
- Locsoljuk meg olívaolajjal, helyezzük rá a rozmaringot, ízesítsük sóval és borssal.
- Süssük a sütőben kb. 40-50 percig, míg a csirke aranybarnára sül, és a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
Tápanyagtartalom:
- 300 kcal
- 24 g szénhidrát
- 21,8 g fehérje
- 12,4 g zsír
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!
Forrás:
MDOSZ
Adja hozzá a Híreket
a Google hírfolyamához