Ez az egyszerű trükk megmenti a fonnyadt zöldségeket
Ez a módszer nemcsak a zöldségeinket menti meg, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy kevesebb étel kerüljön a kukába.
Mindannyiunkkal előfordult már, hogy amikor kinyitjuk a hűtőt, az alig néhány napja vásárolt zöldségek már fonnyadoznak – ez rendkívül bosszantó tud lenni. Egy TikTok-felhasználó azonban megosztott egy egyszerű trükköt, amellyel nemcsak a zöldségeket hozhatjuk újra formába, hanem pénzt is spórolhatunk, és csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást.
A nő bemutatja, hogyan mentette meg az éppen sárguló brokkolit. Először kivette a hűtőből a zöldséget, majd levágott egy kis részt a száráról, és egy pohár vízbe állítva visszatette a hűtőbe. Néhány óra elteltével a brokkoli újra zölden, frissen pompázott.
A videó hatalmas népszerűségre tett szert, több mint 300 ezren nézték meg, és rengetegen csodálkoztak az eredményen. „Komolyan? Ez tényleg működik? Ennek a hírekben lenne a helye” – írta egyikük. Egy másik hozzászóló így reagált: „MIVAAAN?! Hányszor dobtam már ki brokkolit, pedig megmenthettem volna!”
Sokan azt tanácsolták, hogy ez a módszer nemcsak brokkolival, hanem szinte bármilyen zöldséggel működik, ha kezd fonnyadni. „Salátával, zellerrel, répával és paszternákkal is megcsinálhatod ugyanezt” – írta valaki.
Ez az egyszerű, mégis hatékony trükk nemcsak a zöldségeinket menti meg, hanem segít abban is, hogy kevesebb élelmiszer kerüljön a kukába. Ráadásul pénzt is megtakaríthat, ha legközelebb nem a szemétbe dobja a megfonnyadt zöldségeket.
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!
Kiderült, négyből három magyarnak csak a hibátlan gyümölcs ízlik