Ezeket látta már?

Újabb tipp a fogyókúrához...

A súlycsökkenés eléréséhez jobb stratégia, ha naponta háromszor asztalhoz ül valaki az étkezésekhez, mint ha többször csak bekap néhány falatot - állapították meg amerikai kutatók.

A Purdue Egyetem (West Lafayette, Indiana) kutatói túlsúlyos és elhízott férfiakat követtek nyomon, akik kis kalória- és nagy fehérjetartalmú étrenden voltak. A vizsgálatban részt vevő önkéntesek elégedettebbek és kevésbé éhesek voltak, amikor naponta háromszor ettek, mint amikor hat részre osztották szét napi ételmennyiségüket.

no-almaval-d00000D1573eb084f00db

Az étkezési gyakoriság étvágyra és éhségre gyakorolt hatásáról Heather Leidy és kutatócsoportja az Obesity című szakfolyóiratban tették közé tanulmányukat.

A véletlenszerűen kiválasztott 27 túlsúlyos vagy elhízott férfi 12 héten át 750 kalóriával kevesebbet vett magához, mint amennyire testsúlyuk fenntartásához szükség lett volna. A fogyókúra hetedik hetétől vagy háromszor ettek naponta, öt óránként, vagy naponta hatszor, két órás gyakorisággal. Egy idő után aztán megcserélték a diéta típusát a két csoport között.

A nagy fehérjetartalmú (25 százalék) étrenden lévő férfiak kevésbé érezték éhesnek magukat a nap folyamán, mint azok, akiknél a teljes elfogyasztott élelemnek csak 14 százalékát tette ki fehérje. Utóbbi csoportban nem változott az éhségérzet az étkezés gyakoriságának függvényében, ám a magasabb fehérjetartalmú étrenden lévők közül kevésbé érezték éhesnek magukat azok, akik az engedélyezett kalóriamennyiséget három részre osztva vették magukhoz a nap során, azokhoz képest, akik hat adagban.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához