Szponzorált tartalom
Ezekre a bajokra is jó a hévízi tőzeg
A huminsav és a fulvosav a lényeg, anit a tőzeg tartalmaz. Ugye nem csodálkozunk, hogy ebből is Magyarországon található az egyik legjobb minőségű alapanyag. Hol és mit tud? – mutatjuk!
A Hévíz mellett található huminlelőhely a világon egyedülálló: a belőle nyerhető huminsav minősége kimagasló és különlegesen tiszta. A magyar tőzegmező vulkanikus eredetű környezetben, a földfelszín alatt jó néhány méterrel "elzárva" található, vagyis nem érintkezett a szennyező anyagokkal, műtrágyákkal vagy az iparosodás melléktermékeivel.
Tőzeg, humin és huminsavak: amit tudni érdemes róluk
A szerves anyagok – állati és növényi maradványok – idővel elpusztulnak és bomlásnak indulnak. A bomlásban szerepet játszhat a hő, a nyomás, de a különböző mikrobiológiai, biokémiai folyamatok is. Ez természetesen nagyon hosszú időt, akár több százezer évet is igénybe vehet. A tőzeg tulajdonképpen ennek a bomlási folyamatnak az egyik szakasza (ha pedig még néhány millió évet várunk, akkor végül eljuthatunk a szénig).
HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!
A növények, szerves anyagok bomlási folyamatai közé tartozik a humifikálódás (humifikáció) is, mely a mai napig az egyik legkevésbé értett, ugyanakkor legkülönlegesebb jelenség. Az elpusztult és a talajba került részeket baktériumok és gombák dolgozzák fel, bontják le. Ezek közé a "végtermékek" közé tartoznak az úgynevezett huminsavak és fulvosavak, melyek hosszú molekulaláncú,, szerves makromolekulák, melyek különleges tulajdonságokkal bírnak.
A humin- és fulvosavak biológiailag aktívak, és nagy mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat, antioxidánsokat, nyomelemeket: mintegy 70 különböző értékes tápanyagot találhatunk bennük, ráadásul biológiailag jól hasznosítható formában.
Ez azért különösen fontos, mert a szervezetünk sajnos nem tudja teljes egészében felvenni azokat a tápanyagokat, melyeket az ételeinkkel beviszünk. Az egyes tápanyagok felszívódási aránya sok dologtól függ: a forrástól, az esetleges kísérő tápanyagoktól, az általános egészségi állapotunktól. A növényi eredetű vas például rosszabb arányban hasznosul, mint az állati eredetű, és megfelelő felszívódásához érdemes C-vitaminnal együtt fogyasztani.
Miért tesz olyan jót a magyar huminsav?
A humin- és fulvosavak nagyon jó hatással vannak a szervezetünkre, a magyar huminsav – tisztaságának köszönhetően – pedig még jobb forrása az értékes ásványi anyagoknak. A huminsav erősíti az immunrendszert, így hatékonyabban tudjuk felvenni a harcot a fertőző betegségek ellen, ráadásul a gyógyulás is gyorsabb lehet.
Csökkenti a gyulladásokat, megakadályozza, hogy a szabad gyökök károsítsák a sejteket, így a súlyos, krónikus betegségek rizikója is kisebb lesz. Serkenti a szervezet természetes öngyógyító és méregtelenítő folyamatait, javítja az általános erőnlétet. Hatékony kelátképző, vagyis képes kapcsolódni a különböző fémekhez, ennek köszönhetően egyrészt eltávolíthatja a mérgező nehézfémeket a szervezetünkből, másrészt pedig javítja a nélkülözhetetlen mikrotápanyagok felszívódási arányát.
Nyerjen egy doboz huminsavas készítményt -kattintson ide!
Ezek a huminsav jótékony hatásai: nézze meg videónkat!