Ezeket látta már?

Rossz a vérnyomása, magas a koleszterinje? Egyen több étcsokit

étcsokoládé magas vérnyomás koleszterin

Ha szereti az étcsokit, ennek a hírnek nagyon fog örülni!

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt a csokoládé áldásos hatásairól:

"Egy mendeli randomizációs vizsgálat szerint a fekete csoki fogyasztása ok-okozati kapcsolatban áll az esszenciális (másként elsődleges és egyben leggyakoribb) magas vérnyomás kockázatának kisebb voltával, legalábbis a vizsgált európai eredetű népességben. A mendeli randomizáció olyan módszer, ami egy gén különböző változatainak felhasználásával vizsgálja azt, hogy egy külső esemény mennyiben felelős egy betegség kialakulásáért, mennyire okozója a betegségnek. "

A magas kakaó tartalmú étcsokoládénak ezen felül is vannak előnyös tulajdonságai:

  1. Javíthatja a véráramlást
  2. Növelheti a "jó koleszterin ", azaz a HDL szintjét
  3. Kitűnő antioxidáns forrás
  4. Egy 100 grammos, 70-85% kakaó tartalmú étcsokoládé a következőket tartalmazza:
  • 11 gramm rost
  • vas
  • magnézium
  • réz
  • mangánra
  • kálium
  • foszfor
  • cink
  • szelén

Tudta, miért annyira ellenállhatatlan a csokoládé sokunk számára?

Angliai kutatók megfejtették azt a fizikai folyamatot, amely a szájban zajlik egy darab csokoládé elfogyasztásakor, amikor is a szilárd anyag selymes emulzióvá változik, és amit sokan teljesen ellenállhatatlannak találnak.

Amikor a csokoládé érintkezik a nyelvvel, zsír szabadul fel, amely bevonja a nyelvet és a száj egyéb felületeit. Ez a zsíros film az, amitől a csokoládé selymes érzetet kelt, amíg a szájban van.

A csokoládéban mélyebben lévő zsír meglehetősen korlátozott szerepet játszik, és mennyisége csökkenthető anélkül, hogy ez befolyásolná a csokoládé élvezeti értékét. Mert a csokoládéban lévő zsír elhelyezkedése számít a a zsíros filmbevonat képződés minden szakaszában, és ezt ritkán kutatták.

A teszteket luxusmárkájú étcsokoládé felhasználásával végezték a Leedsi Egyetemen tervezett mesterséges 3D-s nyelvmodell felületen.

A csokoládéevés során fellépő fizikai mechanizmusok megértésével a csokoládé következő generációja fejleszthető ki, amely a magas zsírtartalmú csokoládé érzetét kínálja, de mégis egészségesebb, csökkentett zsírtartalmú választás."

Összegezve

  • Egy mendeli randomizációs vizsgálat szerint a fekete csoki fogyasztása csökkentheti a magas vérnyomás kockázatát.
  • Angliai kutatók felfedezték, hogy a csokoládé elfogyasztásakor a szájban zajló fizikai folyamat hogyan alakítja át a szilárd anyagot emulzióvá.
  • Az új kutatási eredmények alapján felmerült egy következő generációs, egészségesebb, alacsonyabb zsírtartalmú csokoládék megtervezése is.
Magas koleszterinszint mellett is bátran ehet tojást, ha ezt betartja

Magas koleszterinszint mellett is bátran ehet tojást, ha ezt betartja



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

koleszterin

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához