Ezeket látta már?

Ha daganatos tyúk húsát ettük, lehet bármi bajunk? Az orvos válaszol

orvos válaszol tyúk rák

Két tyúknál furcsaságot találtunk a belsejükben, mintha pici daganatok lennének.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérés érkezett:

"Tisztelt Orvosok!

Férjem ma délelőtt több, saját nevelésű tyúkot is levágott. Két tyúknál furcsaságot talált a belsejükben, mintha pici daganatok lennének. Ezeket a részeket kidobta. Ekkor azonban már az egészségesnek kinéző szárnyak és combok le lettek vágva, és össze voltak vegyítve a többi hússal, tehát nem tudta már, hogy melyik volt a beteg tyúkok végtagja. A kérdésem az lenne, hogy ha daganatosak voltak ezek a tyúkok, lehet-e bármi bajunk a megfelelően hőkezelt szárnyak és combok elfogyasztásától?"

Az orvos válasza

"Nem kell aggódnia. A legrosszabb dolog, ami történhet, hogy ha van benne daganatos rész, esetleg kevésbé lesz ízletes a hús. Egyrészt a baromfiban található daganat nem fertőző, nem okoz daganatot emberben. Másrészt a hőkezelés hatására ez pont olyan főtt/sült sejttömeg lesz, mint a normál hús. Harmadrészt mindezt még jól meg is emészti a szervezete. Mindez tehát maximum gasztronómiai kérdés, de reális egészségügyi kockázata nincs."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához