Egészséges tepsis csirkecomb édesburgonyával
Az egészséges, tápláló ételek elkészítése sokszor gyorsabban megy, mint gondolnánk, ráadásul nem kell lemondanunk a finom ízekről sem!
A csirkesült édesburgonyával egy egyszerű, de nagyszerű fogás, amely vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag, így ez a recept tökéletes választás akár hétköznapi ebédre, vagy vacsorára is.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 4 csirkecomb vagy csirkemellfilé (ízlés szerint)
- 3-4 közepes méretű édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál rozmaring (friss vagy szárított)
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál pirospaprika
- Só, bors ízlés szerint
- Egy fél citrom leve
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, hogy a csirke és az édesburgonya egyenletesen átsülhessen. Készítsünk elő egy nagyobb tepsit, és permetezzünk olívaolajat az aljára.
A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be rozmaringgal és kakukkfűvel. Az apróra vágott fokhagymát is osszuk el a húsdarabokon, hogy a sütés során átjárja a csirkét az íze, majd facsarjuk rá a citromlevet is. Az olívaolaj felét csepegtessük rá a húsokra, hogy szaftosak maradjanak.
Miközben a fűszerek átjárják a csirkét, az édesburgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk kb. 2-3 cm-es kockákra vagy hasábokra. Helyezzük őket egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a pirospaprikát. Az édesburgonyát forgassuk meg a maradék olívaolajban, hogy egyenletesen bevonja, majd tegyük a tepsibe a csirke mellé.
Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig, amíg a csirke aranybarna lesz, és az édesburgonya puha. Sütés közben érdemes egyszer megforgatni az édesburgonyát, hogy minden oldala egyenletesen süljön meg, és a csirke bőrét is ropogósra pirítsuk. Ha szükséges, öntsünk vizet a csirke alá, köré.
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!
Gyors diétás fahéjas keksz