Ezeket látta már?

Recept: diétás tésztasaláta tonhallal

diétás saláta tonhal recept

Ez a diétabarát tésztasalátát tonhallal nemcsak a kalóriákat tartja kordában, de nagyon finom is!

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 200 g teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tészta (pl. orsótészta vagy penne)
  • 1 konzerv tonhal (sólében vagy olajban, lecsepegtetve)
  • 1 közepes uborka
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 6-7 koktélparadicsom
  • ½ fej lila hagyma

Az öntethez:

  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma, átnyomva
  • frissen őrölt fekete bors
  • Egy csipet chilipehely

A tetejére:

  • friss petrezselyem vagy bazsalikom aprítva
  • egy marék rukkola
  • 20 g reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Elsőként tegyük fel a tésztát főni. Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és adjunk hozzá egy csipet sót. Amikor a víz lobogva forr, tegyük bele a tésztát, és főzzük „al dente” állagúra, ami kb. 8-10 percet vesz igénybe.

Miután elkészült, szűrjük le, és folyassunk rá hideg vizet, hogy gyorsabban lehűljön. Tegyük félre, hogy lecsepegjen, miközben előkészítjük a többi hozzávalót.

Amíg a tészta hűl, már neki is láthatunk a zöldségek feldarabolásának. Az uborkát hosszában vágjuk ketté, majd szeleteljük fel vékonyan. A kaliforniai paprikát mossuk meg, magozzuk ki, és kockázzuk fel apróra. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a lila hagymát pedig aprítsuk fel.

A tonhalkonzervet nyissuk ki, és alaposan csepegtessük le. Villával lazítsuk fel a tonhaldarabokat, hogy könnyebb legyen majd eloszlatni a salátában.

Az öntet elkészítése

Az öntethez keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mustárt, az átnyomott fokhagymát és egy kevés borsot. Ha szeretjük a csípős ízeket, egy csipet chilipehely éppen annyit dob rajta, hogy ne nyomja el a többi hozzávalót. Alaposan keverjük el, hogy homogén, krémes állagot kapjunk.

Vegyünk egy nagy salátástálat, és kezdjük el összeállítani a salátát: tegyük bele először a lehűtött tésztát, majd rétegezzük rá a zöldségeket és a tonhalat. Locsoljuk meg az egészet az öntettel, majd óvatosan forgassuk össze, ügyelve arra, hogy minden hozzávalót egyenletesen bevonjon az öntet.

Ha még izgalmasabbá szeretnénk tenni a salátát, szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal. Egy marék rukkola üde színt és frissességet adhat az ételnek.

Ügyeljük arra, hogy a tonhal konzerv minőségi legyen, mert ez alapvetően meghatározza az étel ízét. Ha még kalóriaszegényebb opciót szeretnénk, az olajos tonhal helyett mindig válasszuk a sólében eltettet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Vissza az edzőterembe: így kezdje újra a mozgást - a szakértő tanácsai

Vissza az edzőterembe: így kezdje újra a mozgást - a szakértő tanácsai

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

diéta

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához