Likopin
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Öko vagy hagyományos? Melyik paradicsom egészségesebb?
A paradicsomban található fitovegyületek csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos...
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Sokan nem tudják, de létezik antioxidáns-túladagolás is! Erre figyeljen oda
Antioxidánsok a gyógyszerész mérlegén: mi a kevés, a megfelelő mennyiségű és a sok, és milyen...
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Tapasztalt háziasszonyok sem mind tudják: cukor helyett ezt tegye a paradicsomszószba, ha túl savas lett
A paradicsomszósz savasságán csak ront a cukor, ellenben az egyik zöldségünk remekül semlegesíti a...
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Sárgarépa, spenót, paradicsom: ezért egészségesebbek főzve
Általában az ételek vitamintartalma, fitonutriens tartalma lecsökken a sütés-főzés következtében,...
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Ezért lehet egészségesebb a főtt főtt paradicsom a nyersnél
Az illinoisi Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Központ kutatói szerint a feldolgozott vagy megfőzött...
-
Betegségek és diéták
Tápláló zöldséges receptek az ünnepek utáni fogyókúrához
Most, hogy vége a karácsonynak és az utolsó beiglit is magunkba tuszkoltuk, érdemes új lapot nyitni...
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Ezért éri meg rendszeresen paradicsomot enni
A paradicsom, a benne található vitaminoknak és a likopinnak köszönhetően már-már gyógynövény....