Hús
-
Időskor
Akik húst esznek, nagyobb az esélyük az Alzheimer-kórra?
A társadalom elöregedésével egyre többeknél válik realitássá az Alzheimer-kór, ami a demencia egyik...
-
Orvos válaszol
Rendszeresen puffadok, hasmenésem van, ez lehet a húsfogyasztástól? Az orvos válaszol
Mostanában a hús fogyasztása után 1-2 órával kellemetlenségeket( rothadó hús íz) és teltségérzetet...
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Ezért növelhetik a rák kockázatát az ultrafeldolgozott ételek! Nézze meg, mit vásárol
Sokkal nagyobb szerepet játszanak az egészségtelen étkezési szokások a daganatos betegség...
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Elkeserítő eredmények: mégsem olyan egészségesek a növényi húspótlók
A kutatók szerint a növényi alapú húskészítmények nem kínálnak egyértelmű előnyöket sem a szív-és...
-
EgészségKalauz
Oroszlán diéta: súlyoson beteg édesanyát szabadított meg a szenvedéseitől
A népszerű podcasternek eddig bevállt, de van miért fenntartásokkal kezelni ezt a...
-
Időskor
Óvatosan a vaspótlással: a túlzott vasbevitellel az Alzheimer-kórt kockáztathatja
Alzheimer-kóros betegek agyáról készült felvételeken vas felhalmozódását fedezték fel olyan...
-
Dietetika
Így segíthet szülőként, ha vegetáriánusként akar táplálkozni a gyermeke
Ha a táplálkozással nem viszünk be elegendő vasat, akkor vashiány alakul ki, aminek a tünetei...
-
Betegségek és diéták
Diéta és húsfogyasztás: ezeket a szempontokat figyeljük a boltban
A magyarok számára még a diéták is elképzelhetetlenek húsok...
-
Daganatos betegségek
Megtalálták az összefüggést a rák és a feldolgozott sertéshúsok fogyasztása között
A nitrittartalmú szalonna és sonka mindennapi fogyasztása nagyon is komoly közegészségügyi...