Ezeket látta már?

Hogyan segíthet egy videójáték a világ egyik legnagyobb egészségügyi problémáján?

videójáték szuperbaktériumok Európai kampány

Európai kampány indult a felelős antibiotikum használatról.

Az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága fiataloknak szóló kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet korunk egyik legnagyobb egészségügyi problémájára, az antimikrobiális rezisztenciára (AMR).

Az AMR korunk egyik legnagyobb egészségügyi veszélye és egyre növekvő problémája, amely 2050-ig évente mintegy 10 millió ember halálához vezethet.

Köszönjünk el a szuperbaktériumoktól

Az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága (DG SANTE) kampányának keretében egy új, Fortnite-alapú videojáték hívja fel a tinédzserek figyelmét a problémára: az ONLY UP: Beat the Bug című játékban a játékosok „szuperhősökké” válnak, akiknek az a feladatuk, hogy megmentsék a világot a „szuperbaktériumoktól”.

A csúcstechnológiás, akciódús játék a szórakoztatás mellett elmagyarázza a játékosoknak az antibiotikumok ésszerű használatát, a jó és rossz baktériumok közti különbségeket, valamint azt is, hogy az antibiotikumok miért hatástalanok a közönséges megfázások és vírusok ellen.

A játék november 2-án jelenik meg, és elsősorban Spanyolország, Görögország, Ciprus, Magyarország, Románia és Bulgária közönségét célozza meg. Célja, hogy már a tizenévesek is tisztában legyenek a témával. A kampány 2024. december elejéig zajlik, és egy videojátékot, oktatási anyagokat, valamint a tanároknak és szülőknek szóló, átfogó segédanyagot tartalmaz az erre a célra létrehozott weboldalon.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Antibiotikum-rezisztens baktériumok a Dunában - Budapesten elkeserítő a helyzet

Antibiotikum-rezisztens baktériumok a Dunában - Budapesten elkeserítő a helyzet

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához