Ezeket látta már?

Ingyen ebédet kap több hátrányos helyzetű nagycsalád Budapesten

szegénység, világnap, éhezés, magyarország, babatista

Különleges ebédre invitálják a szűkölködő családokat, a Szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából. Több mint 50 gyermeket és szüleiket lepnek meg finom ebéddel. A csemeték és felnőttek nagy örömmel fogadták el a meghívást az éttermekbe, ami számukra nagy dolognak számít.

A Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső egész évben segít a rászorulókon. Ezúttal éttermeket keresett meg, hogy egy jó ügy mellé álljanak. Örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez több fővárosi étterem, hogy a hátrányos helyzetű családok elköltsenek egy finom ebédet. Ez a jótékonysági akció egy figyelemfelhívás is egyben, hogy a cégek egy kis odafigyeléssel mekkora örömet okozhatnak a rászorulóknak.

Baricz Dezső fontosnak tartja, hogy felhívjuk a figyelmet, milyen csodálatos dolog jótékonykodni, és segíteni a rászorulókon.

- Mindig rendkívül jó érzés segíteni a hátrányos helyzetű embereken, és az életüket ezzel egy kicsit megkönnyíteni. Minden évben többféle programmal, ajándék- illetve élelmiszerosztással támogatom a szegényebb sorban élőket. Egész évben gyűjtöm az adományokat, és a nagyobb ünnepek során ki is osztom azokat a rászorulóknak. Már hagyománnyá vált, hogy a Szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából is segítsek. Igyekszem felnyitni az embertársaim szemét, hogy már egy apró dologgal, étellel is támogatni tudjuk a nélkülözőket. Nagyon sokan jelentkeztek erre az alkalomra is, látszik, hogy sokan rászorulnak a segítségre.

Köszönet a támogatásért a Kakas étterem munkatársainak, akik október 17-én csütörtökön 13 órakor látnak vendégül 25 fős gyermekcsoportot és kísérőiket egy ünnepi ebédre. Továbbá köszönöm a TV2 Mákvirág étteremnek is, hogy október 19-én szombaton 13 órakor látnak vendégül egy 25 fős gyermekcsoportot.

A címlapfotó illusztráció.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

A legrosszabb helyzetben az ételérzékeny, vagy cukorbeteg nélkülözők vannak

A legrosszabb helyzetben az ételérzékeny, vagy cukorbeteg nélkülözők vannak

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

ételérzékenység

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához