Ezeket látta már?

Új eljárás segítheti a rák kezelését

rák, tumor, daganat új kezelés

Ez az áttörés felgyorsíthatja az új gyógyszerek kifejlesztését, amelyek segíthetnek a rákos betegek kezelésében.

A Dundee Egyetem tudósai kifejlesztettek egy olyan innovatív molekuláris vágási és keresztkötési” eljárást, amely felgyorsítja az komplex betegségek, köztük a rák kezelésére szolgáló gyógyszerek kifejlesztését. A tanulmány a Nature Communications folyóiratban jelent meg.

Az új módszer módosítja a lebontó molekulák által megkötött fehérjét, eltávolítva annak felesleges részeit, majd keresztkötéssel összekapcsolja a megmaradt töredékeket. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a fehérjékkel végzett munkát a laboratóriumban, és hatékonyabbá teszi a kutatási folyamatokat.

A kutatók létrehozták a fehérje új változatát, az úgynevezett CRBN-midit, amely jobban oldódik és könnyebben kristályosodik, miközben megőrzi az eredeti fehérje biológiai tulajdonságait. Ez segít felgyorsítani a fehérje célzott lebontását célzó gyógyszerek kifejlesztését.

Korábban a betegségeket okozó fehérjék lebontására használt gyógyszerek többsége kölcsönhatásba lépett az E3 ligázzal, de ez a folyamat hatástalan volt. Az új CRBN-midi fehérje javítja a ligázzal való interakciót és elősegíti a kóros fehérjék gyorsabb lebontását.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Duzzadt nyaki nyirokcsomók? Ne hagyja figyelmen kívül, akár rák jele is lehet!

Duzzadt nyaki nyirokcsomók? Ne hagyja figyelmen kívül, akár rák jele is lehet!

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

daganatos betegség

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához