Ezeket látta már?

Megállapodtak: partnerségre lépett a Novartis Hungária és a Goodwill Pharma

Partnerség Novartis Hungária Goodwill Pharma

Együttműködési megállapodást kötött a Novartis Hungária és a Goodwill Pharma. A partnerség elsődleges célja a portfolio-stratégiák optimalizálása, mely a hazai gyógyszerellátás-biztonság növeléséhez is hozzájárulhat. Hosszú távon azonban az együttműködés a két vállalat szándékai szerint regionális szintre is léphet, valamint a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedhet.

Exkluzív disztribúciós és promóciós együttműködésre lépett a Novartis Hungária és a Goodwill Pharma

Stratégiánk egyik alappillére a hosszú távú partnerségek kiépítése annak érdekében, hogy megoldást találjunk a társadalom legnagyobb kihívást jelentő egészségügyi problémáira, ezért is örülünk annak, hogy együttműködhetünk a Goodwill Pharmával. Most induló közös munkánk hozzájárul azon célunk eléréséhez, hogy a megfelelő gyógyszerek a lehető leggyorsabban jussanak el a betegekhez és hosszú távon is biztonsággal elérhetőek legyenek, valamint hogy újabb és újabb innovatív terápiákkal támogathassuk a magyar betegek ellátását. Az együttműködés abban is segít, hogy még jobban az innovatív terápiák magyarországi bevezetésére fókuszálhassunk, ezzel növelve gyógyszerellátási hatékonyságunkat, míg a nagy tapasztalattal rendelkező hazai partnerünk a már itthon bevezetett és elérhető portfólió kezelésére koncentrálhat” – mondta a szerződéskötés kapcsán Colette Matz, a Novartis Magyarország vezérigazgatója.

Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapító-tulajdonosa hozzátette:

Büszkék vagyunk, hogy a Novartis Magyarországot is partnereink között köszönthetjük. A kibővült termékportfóliónak köszönhetően új terápiás területekre léphetünk be, valamint a már meglévő területeken is új készítményekkel jelenhetünk meg. Együttműködésünk egyik fő mozgatórugója, hogy biztosíthassuk a hazai gyógyszeripari szereplők, kis- és nagykereskedők zökkenőmentes ellátását.

A várakozásunk az, hogy ennek köszönhetően kiegyensúlyozottabb lesz a magyar tulajdonú független patikák ellátása is, köszönhetően a már kiépített széleskörű kapcsolatrendszerünknek és ezzel segíthetjük az ellátásbiztonságot”.

A szeptember 2-án induló együttműködés több százezer magyarországi beteg gyógyszerellátását könnyíti meg, hiszen a Goodwill Pharma szeptembertől többek között krónikus obstruktív tüdőbetegség kezelésére szolgáló termékek, illetve két új, az asztma kezelésére szolgáló készítmény hazai disztribúcióját és promócióját fogja átvenni a Novartis Magyarországtól, majd a tervek szerint januártól a teljes szemészeti portfoliót is átveszi a magyar tulajdonú cég. Az együttműködés a későbbiekben további gyógyszerekkel bővülhet, illetve hosszú távon akár regionális szintre is léphet, valamint a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedhet.

A Novartis Magyarország és Goodwill Pharma partnerségében több évtizednyi globális szakértelem és helyi piaci ismeret ötvöződik, az ilyen együttműködések során szerzett tudás és tapasztalat pedig a magyarországi gyógyszeripar és egészségügyi ágazat fejlődését is ösztönözheti.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Vissza-visszatérő köhögés: erre a betegségre is utalhat

Vissza-visszatérő köhögés: erre a betegségre is utalhat

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához