Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: jön a felmelegedés, ha szívbeteg, legyen óvatos szerdán!

Orvosmeteorológia szerda, front, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak ijesztgetés volt ez a hidegfront, és újra, még magasabb hőmérsékletekre melegszik az idő.

Nem adja meg magát a vénasszonyok nyara, sőt még erősödik is a felmelegedés! Az ezekre a napokra jellemző változékony humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásokat sokan rosszul viselik.

A keddi megingás után melegedési időszakkal tér vissza nyugaton is a nyári idő.

Igencsak ingadozó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásokat kell elviselnie az időjárás-érzékeny, frontérzékeny emberek szervezetének.

Az átvonult hidegfront megingást jelentett a hőmérsékletekben, főleg nyugaton okozott jelentős hőmérséklet csökkenést, és szerdán még keleten érződik a hatása. Itt még gyakoribbak lesznek a görcsös panaszok, a mellkasi diszkomfortok. A front után viszont beindul egy erőteljes melegedés, ami péntekre már 30 fok közeli hőmérsékleteket is elérhet, és ez az igen erős ingadozás különösen a fejfájósokat, a szívbetegségeket, az ingadozó vérnyomással élőket viseli meg. Ezt követően pedig erős lehűlésre számíthatunk.

Fontos tehát, hogy előrelátóan készüljünk ezekre a jelentős terhelésekre és használjuk ki ezt az egy-két még viszonylag kedvező meteogyógyászati helyzetű jó napot. Akiknél pedig az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, fokozott időjárás-érzékenységre gyanakodhatnak. Erről bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

Szabadtéri:

Keleten még megmarad a front hatása. Elszórtan kell záporra, zivatarra, megerősödő légmozgásra számítani. Többnyire kedvező a hőmérséklet a kültéri programokhoz. Frontérzékenyek kerüljék a fokozott terhelést!

Balesetveszély:

Szerdán magas szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: a megélénkülő szél, szórványos zápor, zivatar. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: keleten még hidegfront, fáradékonyság, feszültség, fokozott figyelmetlenség.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Elhanyagolt magas vérnyomás: agyi infarktushoz, vesebetegséghez is vezethet

Elhanyagolt magas vérnyomás: agyi infarktushoz, vesebetegséghez is vezethet

Mi a tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

vérnyomás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához