Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz csütörtök vár a frontérzékenyekre

fejfájás, front, időjárás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint extrém változékony és megterhelő napok fognak következni!

A tartósan frontos, rendkívüli változásokkal járó időjárás a frontérzékenyek esetében számos ,,mellékhatással" is járnak.

Az elhúzódó, folyamatos terhelések akadályozzák a szokásos élettani átállások lezajlását is. Ezt is a frontok miatt kell elszenvednünk! A meglepő összefüggéseket magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön a rendkívül változékony időben egy melegfront érezteti hatását. A felhős idő a közérzeten is ront, de emellett még számos, időnként erős panasz is felléphet.

Keleten eleinte előbukkan a nap, majd délután már ott is a felhőké lesz a főszerep. A fronthatás országszerte jellemző lesz! Sokan, az idő előre haladtával egyre többen tapasztalhatnak migrénes fejfájást, melyet az élénk, olykor erős szél még tovább fokoz. Álmatlanság, alvászavarok, nyugtalanság is jelentkezhet, jelentősen csökkenhet a koncentrálóképessége, valamint felerősödhetnek a különféle gyulladásos panaszai is. Az élénk, erős légmozgás hatására ingerlékenységet, ok nélküli feszültséget is tapasztalhat. A felhősebb idő kissé kedvetlenebbé is teheti az érzékenyebbeket.

Most tehát egy melegfront miatt növekszik az igénybevétel, majd 24 órán belül egy hidegfront érkezése várható, és pénteken már ez fogja kifejteni a hatását a szervezetre. Ez az extrém változékonyság rendkívüli terhelést jelent, ezért próbáljon pihenni, minden szabad percében kímélje magát. Az alvásra is ajánlott nagy gondot fordítani, habár most nagy eséllyel alvászavarokkal is küzdhet.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, kevés napsütés az ország keleti, délkeleti harmadán lehet, nyugat felől egyre többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar. A keleti tájakra késő este ér a csapadék. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A minimumok 0 és 8, a maximumok 8 és 21 fok között alakulhatnak, északnyugaton lesz hűvösebb.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Rákbetegség: megmentheti az életét, ha időben lép

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához