Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán főleg keleten lesz érezhető ez a terhelés

orvosmeteorológia, időjárás, vasárnap, előrejelzés, alacsony nyomás

A front nélküli nyomáscsökkenés hatása főleg keleten lesz érezhető – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

A frontok nélkül kialakuló alacsony nyomás is jelentős változást okoz. A növekvő nedvesség miatt számolnunk kell a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következményekkel.

Alacsony nyomás okozta fokozott terhelés, főleg keleten érezhető. Fejfájósoknak, szíveseknek nehéz nap lesz.

Kedden nyugaton voltak erősebbek a szervezetünket terhelő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatások, szerdán viszont ez inkább a keleti országrészre tevődik át.

Egy közelben kialakuló alacsony légnyomás hatására jelentősen megnő a nedvesség, és ennek hatásaként fokozódnak a keringési rendszerünket élő terhelések. Megnő a súlyosabb következmények esélye is, az infarktusok, sztrókok valószínűsége. Sokan tapasztalnak mellkasi panaszokat, a légzés nehezebbé válását, fokozott fáradtságot, levertséget és a görcsös panaszok erősödését. Ingadozhat a vérnyomás és gyakrabban, erősebben jelentkezhetnek a különböző típusú fejfájások is.

Szabadtéri programok

Inkább nyugaton lesznek kedvezőbbek a kültéri programok feltételei. Keleten magasabb lesz zivatarok valószínűsége és megerősödő szélre is számíthatunk. Nyugaton jelentősen csökken a csapadék esélye, tartós napsütésre számíthatunk. Országosan magas az UV-sugárzás szintje, már rövidebb kinti tartózkodás esetén is gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről.

Közlekedés, balesetveszély

Szerdán inkább keletre tevődnek át a közlekedést zavaró időjárási hatások. Errefelé lesz nagyobb esély zivatarok kialakulására és megerősödő szélre. Errefelé a szervezetünket terhelő hatások is megerősödnek, ami jelentősen ronthatja a vezetési képességeinket, figyelmünket.

Milyen idő lesz?

Szerdán már többségében a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon kezdetben erős. A hidegfront nem hoz lehűlést, délutánra ismét 23 és 29 C-fok közé melegszik a levegő, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nemcsak kellemetlen, de komoly betegségekhez is vezethet az alvászavar

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

migrénes roham

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához