Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken egyáltalán nem lesz jó napjuk a frontérzékenyeknek!

orvosmeteorológia időjárás meteogyógyász orvosmeteo zápor kettősfront

Nagyon komoly terhelésekkel jár a behullámzó kettősfront – adta hírül a Meteo Klinika.

Megérkezik és behullámzik a front. Ez igen sok ember szervezete számára okoz erős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terheléseket.

Frontérzékenyek számára legterhelőbb a behullámzó kettősfront

Nagyon kedvezőtlen lesz a péntek a frontérzékenyek számára

A délnyugatról megérkező front behullámzik az ország felett, és erős kettősfronti hatásokat okoz. Országosan számítanunk kell jelentős csapadékra, erős széllökésekkel kísért heves viharokra. Tartósan számítanunk kell olyan panaszok jelentkezésére, mint az erős, migrénes fejfájások, szív és légzési panaszok, a sztrókok és infarktusok számának a növekedésére. A változékony, fülledt időben megnehezül a légzés, erősen ingadozik a vérnyomás, gyakoriak a rosszullétek, szokatlan fáradtság, energiátlanság jelentkezhet. Mind a görcsös, mind a gyulladásos panaszok erősödésére készülhetünk.

Szabadtéri programok

Jobb lesz pénteken elfelejteni a kültéri programokat. A frontális csapadékzóna miatt sokfelé kell esővel, záporral, zivatarral számolni, ami viharos széllökésekkel is járhat. Javulásra délnyugat felől, délutántól számíthatunk. Különösen a frontérzékenyek szervezetét éri erős terhelés.

Közlekedés, balesetveszély

Sokat romlanak a közlekedési feltételek. Sok lesz a csapadék, viharos széllökések is rontják a menetstabilitást. Igen sok embert terhel meg komolyan a kettősfront, sok paraméterben rontva a vezetési képességeinket.

Milyen idő lesz?

Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű csapadékra van kilátás. Hosszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen várhatók. A szeles időben 15 és 27 C-fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos északi tájakon lesz a leghűvösebb.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nehéz napja volt? Használjon levendulát a feszültség levezetése ellen!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához