Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nagy változást hozott a hidegfront az időjárásban - használja ki!

orvosmeteorológia időjárás front orvosmeteo kánikula zivatar

Nagyban átalakult az időjárásunk az elhúzódó fronthatás után - adta hírül a Meteo Klinika.

Gyökeresen átalakította a meteogyógyászati körülményeket a lassan átvonult hidegfront! Ezt a humánmeteorológia-orvosmeteorológiai helyzetet fontos kihasználni!

Időjárás-érzékenyek fogadják meg a meteogyógyász hétfőre szóló fontos tanácsait!

Igen sokat változott a nagyon elhúzódóan átvonult hidegfront hatására a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

A hidegfront után élénk, sokfelé erős szelek formájában történik a hűvösebb levegő beáramlása. A hőhullám megszűnése, és különösen a felfrissítő éjszakai hőmérsékletek olyan lehetőséget biztosítanak a meteogyógyászati körülmények javítására, amivel feltétlenül kell élnünk. Szellőztessük át, éjszakánként hűtsük le a lakások belső terét, nappal pedig zárjuk ki a napsütést. Ez segítheti az alvásminőség javítását és szervezetünk pihenését, regenerálódását. Igen sok ember számára zavaró ugyanakkor a megerősödő légmozgás, sokan tapasztalnak ilyenkor fokozott feszültséget, ingadozó vérnyomást, bizonytalanság érzetet, szédülést. Erősödhetnek a görcsös panaszok, lényegesen gyakoribbak a fejfájások.

De legyünk óvatosak, csak óvatosan növeljük a terhelésünket, mert a hőmérséklet továbbra is a 30 C-fok közelében, helyenként felette alakul, a napon pedig jóval 30 fok feletti a hőérzet. Továbbra is gondosan kerüljük, legalább a déli órákban a tűző napot.

Szabadtéri

Aki bírja a szelet annak optimális lesz az idő a szabadtéri programokhoz. Minimális a csapadék valószínűsége és a hőmérséklet is csak kevés helyen éri el vagy haladja meg a 30 C-fokos kánikulai értéket. Viszont sokfelé élén,k sőt erős lesz ha az északias szél, amit sok ember rosszul tolerál. Sok lesz a napsütés és nagyon magas az UV-B sugárzás. Továbbra is kerüljük a déli tűző napot.

Balesetveszély

Országosan sokat javul a közlekedést befolyásoló humánmeteorológiai helyzet. Már csak kevés helyen lehet csapadék, és a rendkívüli kánikula is megszűnik. Számoljunk viszont a sokfelé megerősödő széllel, és különösen ennek a sok embert idegessé, agresszívabbá tevő hatásával. Továbbra is veszélyes a napon parkoló gépkocsik gyorsan felfutó utastéri hőmérséklete!

Milyen idő lesz?

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak kezdetben délnyugaton fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. Az élénk, helyenként erős északi-északkeleti szélben 25 és 31 C-fok közé melegszik délutánra a levegő. Már többfelé frissebb lesz a hajnal.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás időjárás változáskor: innen tudhatja, milyen típusú migrén gyötri

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához