Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a fokozottan időjárásérzékenyek napja lesz a szerda

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zápor melegedés

Meteogyógyászati szempontból javuló időjárású napra számíthatunk szerdán a nagy változékonyság után – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Lezárul a nagy zivatarokkal terhelt időszak, erősen átalakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Frontérzékenyek számára markáns változás következik

Markáns változás következik be a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben, és ez most kivételesen a javuló irányba történik.

Lezárul egy rendkívül megterhelő változékony meteogyógyászati időszak. Már csak kevesebb helyen kell számítani zápor, zivatar, felhőszakadás, viharos szelek terhelő hatására. Átmenetileg a hőmérséklet is viszonylag kedvezően alakul. Érdemes lesz ezt a napot kihasználni a nagyobb terheléssel járó, függőben lévő munkáink elvégzésére.

A fokozottan időjárás-érzékenyek esetében múló rosszullétekre, fáradékonyságra, gyakoribb szédülésre, a vérnyomás enyhébb fokú ingadozására számíthatunk. Erősebb tünetek jelentkezése a fokozott személyes időjárás-érzékenységre utalhat.

Szabadtéri programok

Most jön az igazi nyár. Javulnak a szabadtéri programok feltételei. Már sokkal kevesebb helyen kell számítani zápor, zivatar, esetleg felhőszakadás és viharos szelek előfordulására. A hőmérséklet a kellemes 25 C-fok körüli tartományban alakul. Érdemes ezt a napot kihasználni, mert a folytatásban erős melegedés kezdődik.

Közlekedés, balesetveszély

Jelentősen javulnak a közlekedési feltételek. Továbbra is zavarhatja időnként a közlekedésnek közlekedőket egy egy zápor zivatar, felhőszakadás és ezzel járó viharos széllökések. Ilyenkor erősen csökkenteni kell a sebességet!

Milyen idő lesz?

Szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan - elsősorban keleten, délen és a Nyugat-Dunántúlon - fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt marad, legfeljebb zivatarok környezetében támadhat fel. A maximumok 24 és 29 C-fok között alakulnak. Hajnalra pára-, sekély ködfoltok képződhetnek.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a nyaki verőér repedésének tünetei: ha a nyakfájás mellé ez a tünet is társul, hívja az orvost!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához