Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön kerüljük a fokozott terheléseket!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zápor fülledt idő

Marad a kettősfronti hatás, de ezt tovább rontja az erősödő fülledtség – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Nem direkt front formájában, de csütörtökön is marad a kettősfronti jelleg. A humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet tovább rontja az erősödő fülledtség.

Továbbra is kettősfronti hatás terheli a frontérzékenyek szervezetét

Frontérzékenyeknek nem jó hír, hogy csütörtökön továbbra is kettősfronti jellegű terhelő hatások érik a szervezetünket.

A humánmeteorológiai-orvosmeteorológia helyzetet tovább rontja, hogy többfelé kell számítani zivatarok, viharos szelek előfordulására, és egyre erősödő fülledtségre. Ezek komolyan megterhelik a keringési rendszerünket, ingadozó módon jelentkezhetnek a panaszok. Jellemző lesz a vérnyomás ingadozása, jelentősen megnő az sztrókok és infarktusok veszélye, gyakran tapasztalhatunk szív és légzési panaszokat, rosszulléteket, szédülést. Nő a fejfájásos panaszok száma is. Fokozott fáradékonyság, romló hangulat gyakrabban alakulhat ki.

Szabadtéri programok

Aki rosszul bírja a kettősfronti hatást és a fokozódó fülledtséget annak érdemes meggondolni, hogy mennyire terhelő szabadtéri programokat választ. Többfelé számíthatunk zivatarokra, erős széllökésekre, különösen az ilyen időszakokban erős fülledtségre. A napos órákban igen magas az UV-sugárzás, fontos a szemünk és bőrünk megfelelő UV-védelme!

Közlekedés, balesetveszély

Többfelé zavarhatják zivatarok, erős széllökések a közlekedőket. A továbbra is érvényesülő kettősfronti hatás és a fokozódó fülledtség jelentős mértékben rontja sok ember vezetési képességeit.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön is még gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugaton, északnyugaton csak néhol, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor, keleten zivatar. Többfelé élénk, északnyugaton és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Kora reggel 9-16, napközben 18-26 C-fok várható, ismét nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magnéziumhiány, vashiány, káliumhiány: ezek a tünetek figyelmeztetnek

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához