Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen durva változásokra számíthatunk hétfőn

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo szupercella zivatar

A hétfőn várható heves zivatartevékenységben kialakuló szupercellák különösen megterhelőek – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Hétfőn durva változást hoz a terhelésekben a zivatarosra forduló idő. Csak egy napig tartott a csendesebb humánmeteorológiai-humánmeteorológiai helyzet.

Rendkívül megterhelő lesz a hétfői zivataros idő, különösen szupercellák esetén

Humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai szempontból egyetlen viszonylag csendesebb nap volt a vasárnap.

Hétfőn erős zivatartevékenységre számíthatunk, szélsőséges hatásokkal, felhőszakadással, viharos szelekkel kísért szupercellák is kialakulhatnak. A heves viharok és a nagy változások rendkívül megterhelőek az időjárás-érzékenyek számára.

Szívpanaszok, légzési nehézségek, erősen ingadozó vérnyomás, szorongásos és pánik-jellegű állapotok, szokatlan feszültség, idegesség, a görcsös folyamatok erősödése jelentkezhet, romlik az alvásminőség, gyengül az immunrendszer, jobban fájhatnak a műtéti hegek. Sokan tapasztalnak szédülést, erősödő bizonytalanságérzetet, fokozott figyelmetlenséget.

Szabadtéri programok

Csak óvatosan tervezünk szabadtéri programokat, ha hosszabb programra vállalkozunk, akkor legyenek meg azok a pontok és lehetőségek, ahol meg tudjuk szakítani. A veszélyes zivatar tevékenység miatt bárhol, bármikor találkozhatunk veszélyes helyzetekkel, felhőszakadással, jégesővel, viharos szelekkel. Ezek közeledtével semmiképpen ne maradjunk a szabadban!

Közlekedés, balesetveszély

Veszélyesen alakul a közlekedési helyzet hétfőn. Sokfelé várható felhőszakadással, jégesővel, viharos szelekkel kísért zivatar, szupercellákra is számíthatunk. Ilyenkor rendkívülien megnő a balesetveszély. Az intenzív csapadékban, veszélyes széllökésekben jobb biztonságos helyen félreállni. Sokan figyelmetlenebbekké is válnak.

Milyen idő lesz?

Hétfőn erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és délnyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki ismét záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 C-fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi történik ha nem alszunk eleget? Ezek az alváshiány következményei

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához