Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sokaknak fog fájni holnap a feje

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo kánikula szél

A viharossá fokozódó északi szelet sokan rosszul viselik majd- figyelmeztetett a Meteo Klinika.

Az átvonult hidegfront mögött megerősödik az északi szél - pozitív és negatív hatásokat is hoz ez a humánmeteorológiai helyzet!

Viharos szél követi a hidegfrontot

Egyáltalán nem egyértelmű az időjárás-érzékeny emberek számára, hogy a hidegfront által hozott néhány fokos hőmérséklet csökkenés egyértelműen kedvező lenne.

Keleten még záporok, zivatarok is kialakulhatnak, ami miatt erős fülledtség terheli a keringési és légzőszervi problémákkal élőket. Gyakoribb szívpanaszokra, légzési nehézségekre számíthatunk. A nyugatabbi területeken ugyan kissé kedvezőbb lesz a hőmérséklet és a hőérzet, azonban az erős, sokfelé viharos szél nagyon erős idegrendszeri terhelő tényező. Gyakran okoz feszültséget, idegességet, a vérnyomás ingadozását és gyakran vált ki szorongásos, pánikszerű reakciókat. Fáradékonyabbak vagyunk és rontja az alvásminőséget.

Ezzel együtt még mindig magas ahhoz a hőmérséklet, hogy terhelőbb tevékenységeket végezhessünk, de alkalmas arra, hogy kissé felfrissülést nyújtson. A változékony idő, ha enyhébb formában is, de sok egyéb tüneteket okozhat, különösen gyakran jelentkezhetnek a migrénes fejfájások.

Szabadtéri programok

A kültéri programok tervezésénél több dolgot is figyelembe kell vennünk. Keleten záporok, zivatarok kialakulására is számítanunk kell de a legzavaróbb az erős, viharos lökésekkel kísért szél. A hőmérséklet 30 C-fok alatt alakul, de ez még mindig alkalmas a strandolásra, legalábbis ha bírjuk a szelet, de bátrabban tervezhetünk egyéb szabadtéri elfoglaltságokat is.

Balesetveszély

Több zavaró tényezőre számíthatnak a közlekedők szombaton. Elszórtan záporok, zivatarok kialakulására is készüljünk de a jelentősebb problémát a megerősödő szél, helyenként viharos széllökések jelentik. Ez a kitettebb helyeken egyrészt zavarhatja a menetstabilitást, másrészt igen sok ember válik figyelmetlenebbé, agresszívabbá ebben a helyzetben.

Milyen idő lesz?

Szombaton kezdetben délen, délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar. Napközben az ország nagy részén sok napsütésben bízhatunk, északkeleten lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, itt elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és délután néhol nyugaton. Az északnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. Kora reggel 14-21, napközben 26-31 C-fokot mérhetünk.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezekről a veszélyekről tudnia kell, ha nyilvános medencébe megy

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához