Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia:nehéz lesz elviselni azt, ami vasárnap zajlik majd az időjárásban

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo kánikula meleg

A rendkívüli hőséget hidegfront fogja követni, amit igen nehéz lesz elviselniük a frontérzékenyeknek - adta hírül a Meteo Klinika.

Szélsőséges változásokat produkál majd az időjárás az időjárás-érzékenyek számára! Nagy humánmeteorológia-orvosmeteorológiai változást kell elviselnünk vasárnap!

Erős terhelés éri a frontérzékenyek szervezetét! A rendkívül erős felmelegedést hidegfront töri meg

Egyáltalán nem lesz könnyű napja a front érzékenyeknek!

A front előtti intenzív melegedés és a rendkívül magas, 35 C- fok fölötti hőmérsékletek erős terhelést jelentenek a keringési rendszer számára, megnő a sztrókok, infarktusok, veszélye, gyakoriak a szív és légzőszervi panaszok. Rontanak a helyzeten az északnyugatról délkelet felé átvonuló hidegfront és az ezt követő erős széllökések. Erősen ingadozhat a vérnyomás, gyakoribbak a görcsös panaszok, nő a koraszülés kockázata. Sok embernél vált ki bizonytalanság érzetet, szorongást, pánikszerű reakciókat az erős változás. Igyekezzünk a hőegyensúlyunkat megtartani, kerüljük a tűző napot és ne tervezzünk terhelő programokat.

Szabadtéri programok

A strandolás az ajánlható kültéri program vasárnapra, de számítani kell az északnyugatról délkelet felé átvonuló hidegfrontra. A frontot megelőző 35 C-fok feletti hőmérsékletekben ne tervezzünk terhelő programokat, és gondosan kerüljük a napos helyeket. A front mögött erős széllökésekre számíthatunk. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, fontos a bőrvédelem!

Balesetveszély

Rendkívül erős hőterhelésre készüljenek a közlekedők. Többfelé a 35 fokot is meghaladó kánikulában sokkal figyelmetlenebbek vagyunk. Tovább rontja a helyzetet a megérkező hidegfront is, amelyben sok ember vezetési képességei jelentősen romlanak. Délutántól a kitetted helyeken erős széllökésekre is számíthatunk!

Milyen idő lesz?

Vasárnap is sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, amikből főként a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok. Kezdetben a déli-délnyugati szél lehet élénk, majd délutántól egyre többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél. Hajnalban 14-23, napközben 32-37 C-fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezt az italt ajánlják víz mellett az orvosok a kánikulában – nem, nem a teát

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához