Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hosszú vénasszonyok nyarára számíthatunk, de nem lesz végig zavartalan

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász vénasszonyok nyara

Kis megingással hosszú lesz a remek időszak – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

A tartós nyárias időt hoz ez az anticiklon! Nagyon ajánlott most az időjárás-érzékenyeknek az előrelátó tervezés!

Nézze meg mi várható

Kegyesnek de nem zavartalannak ígérkezik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet a következő hosszabb időszakban.

Tartós nyárias időre, elhúzódó vénasszonyok nyarára számíthatunk, de megingásokkal. Fontos, hogy jól ki tudjuk használni ezt az időszakot szervezetünk, mentális állapotunk, immunrendszerünk regenerálására, feltöltődésére. Ezek nem egy-két napos folyamatok, és sokan érzik még az elmúlt rendkívüli terhelő időszak következményeit, főleg hogy sokan lettek covidosok vagy kaptak egyéb felsőlégúti fertőzéseket. Ilyen panaszok esetén természetesen az időjárás-érzékenységi problémák is tartósabban és erősebben jelentkeznek.

Fontos tudni, hogy a mostani időszakkal járó erős hőingás is sok ember számára jelentős terhelő tényező, gyakori vérnyomás-ingadozást, szédülést, bizonytalanság érzetet és továbbra is a meghűléses betegségek kockázatát hordozza. Mindenesetre figyelmeztető jel, ha valakinél a panaszok elhúzódó jelentkeznek, az nagy valószínűséggel a fokozott időjárás-érzékenység jele és következménye lehet. Ilyen esetben valóban érdemes átgondolni hogy valóban az időjárás-érzékenység áll a problémák hátterében.

Szabadtéri programok

Országosan nagyon kedvezőek a kültéri programok lehetőségei. A helyenkénti hajnali ködök után mindenhol sok napsütésre számíthatunk, kiváló lehetőség adódik a szabadtéri elfoglaltságokra, napozásra, érdemes kihasználni.

Közlekedés, balesetveszély

Közepes szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: helyenkénti hajnali ködök, szembesütő nap. A legfontosabb meteogyógyászati hatás az igen erős hőingás, fáradékonyság, lassuló reflexek, időszakosan kedvezőtlen látási viszonyok.

Milyen idő lesz?

Szombaton napos, száraz idő várható, az égbolt szinte felhőtlen lesz. Azonban hajnalban és reggel a nyugati és délnyugati területeken több helyen párás, ködös időre lehet számítani. A keleti, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet reggel 3 és 13 C-fok közé süllyed, a leghidegebb északkeleten és az északi völgyekben lesz. A nappali csúcshőmérséklet 22 és 26 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Helyzetfüggő szédülés: ezzel az egyszerű gyakorlattal gyorsan megszüntetheti

Helyzetfüggő szédülés: ezzel az egyszerű gyakorlattal gyorsan megszüntetheti

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához