Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: még tovább melegszik az idő, de sokaknak ez inkább rossz hír!

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász vénasszonyok nyara meleg

További melegedésre, nyári hőmérsékletekre számíthatunk – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Még további melegedés, majd némi hullámzás várható. Vannak ennek az időnek vegyes humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásai is vannak.

Ebben a tartósan nyárias időben a jövő héten némi hullámzással 30 C-fok is lehet

Nemcsak tartósan nyárias időre, hanem további melegedésre is számíthatunk ebben, az ilyenkor szokásos időjárástól már megint lényegesen eltérő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben.

Ennek egyértelműen vannak pozitív hatásai a csendesebb, nyugodtabb időjárási helyzetnek köszönhetően, azonban a melegedő tendencia és az ősziesen hűvös reggelek miatti nagy hőingásnak vannak az érzékenyebb embereket egyértelműen terhelő hatásai. Nagyon sokan reagálnak a melegedő tendenciára erősödő fejfájással, tartós migrénnel, míg a nagy hőingadozásnak szédülés, ingadozó vérnyomás, magasabb megfázási kockázat a következménye.

Továbbra is érdemes kihasználni az összességében tartósan kedvező időt, tartózkodjunk minél többet a szabadban, élvezzük a napfényt pozitív hatásait, ami a mentális állapotunkon is sokat tud javítani.

Akiknél pedig az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, erősen gyanakodhatnak a fokozott időjárás érzékenységükre.

Szabadtéri programok

Országosan nagyon kedvezőek a kültéri programok lehetőségei. Mindenhol sok napsütésre számíthatunk, kiváló lehetőség adódik a szabadtéri elfoglaltságokra, napozásra, érdemes kihasználni.

Közlekedés, balesetveszély

Alacsony szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: a reggel, este szembesütő nap. A legfontosabb meteogyógyászati hatás az erős hőingás, fáradékonyság, időszakosan kedvezőtlen látási viszonyok.

Milyen idő lesz?

Vasárnap kora őszi időben lesz részünk sok-sok napsütéssel, csapadék nélkül. Nyugaton és északnyugaton néhol élénk lehet a déli, délkeleti szél. Hajnalra foltokban pára, köd képződik. A hűvös, helyenként hideg reggelt követően délután 21-26 C-fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ingadozó vérnyomás: émelygés, fejfájás, látászavar is utalhat rá

Ingadozó vérnyomás: émelygés, fejfájás, látászavar is utalhat rá

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához