Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a nyárias idő sokaknak okoz majd fejfájást!

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász humánmeteo

Növekvő hőterhelés várható, ismét elérjük a nyári hőmérsékleteket – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Nyáriasra emelkedik a hőmérséklet. Jelentősek a melegedő tendencia humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásai. Ismét elérjük, átlépjük a nyári hőmérsékleti határt, sokaknak okoz növekvő hőterhelést, fejfájást.

Sokan rosszul bírják a melegedést, különösen amikor ez már eléri a nyári hőmérséklet tartományt.

Tipikus következményei a fejfájás többféle formája, a gyulladásos folyamatok erősödése, és a gyakoribb keringési panaszok. Fokozottan jelentkezik ez amikor nagy a napi hőingás, amint ez a keddi helyzetben is várható. Sokan fognak tapasztalni olyan tüneteket mint a mellkasi diszkomfortok, a fokozott fáradékonyság, szédülés, gyakoribb rosszullétek és a vérnyomásnak a napon belüli akár kétirányú ingadozása is. Az ilyen panaszokkal élők feltétlenül kerüljék a tartósabb tartózkodást a déli napon, védjék a fejüket a napsugárzástól, és kerüljék az erősebb mentális és fizikális terheléseket.

Szabadtéri programok

Aki bírja a melegedést és a nagy hőingás, ideális időt kap kedden a szabadtéri programok számára. Nem várható csapadék, a szél is csak időnként élénkül meg. Erős lesz a napsugárzás, a déli órákban érdemes kerülni a tűző napot, de legalább viseljünk egy szalmakalapot. Fontos a megfelelő UV-védelem!

Allergia, pollenhelyzet

Kissé romlik a pollenhelyzet, magas a pázsitfű, a fenyő, és több az eper, a csalánfélék és megjelent az útifű pollenje is.

Milyen idő lesz?

Keddre virradóra még délnyugaton több lehet a felhő, ott kisebb csapadék is előfordulhat. Napközben aztán folytatódik a túlnyomóan napos idő, csupán délen alakulhat egy-egy zápor. Többfelé élénk lesz a keleties szél. Sokfelé hűvös lesz a hajnal, 4-12 C-fok közé hűl a levegő, az északkeleti fagyzugos helyeken lesz a leghidegebb. Délután 20 és 26 C-fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Villámcsapás-szerű fejfájás: ilyen az agyvérzés előjele

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához