Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán sincs semmi remény a javulásra, tragikus a helyzet!

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász hőség kánikula

Ami most jön, a teljesen elképesztő, végeláthatatlan a kánikula – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Abszolút példátlan módon folytatódik a hőhullám. Elviselhetetlen meteogyógyászati kilátások ebben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben.

Semmi remény nincs a hőhullám végére, szeptemberben is folytatódnak a 35 fokok

Minden képzeletet felülmúl az, amilyen kilátások mentén alakul ez a rendkívüli hőhullám.

Ennek valóban tragikus következményei lehetnek elsősorban az időjárás- érzékeny emberek számára, de valójában mindenki fokozottan veszélyeztetett. Az újabb számítások szerint nem látszik a hőhullám vége, sőt erősödésére számíthatunk. Különösen a nagyvárosokban ismét nagyon magasan alakulnak a hajnali hőmérsékletek is megakadályozva a felfrissülés lehetőségét. A tartósan rendkívül magas hőmérsékletekben nincs lehetősége a szervezetünknek a megpihenésre, folyamatos a terhelés, és romlik az alvásminőség is, tovább fokozva szervezetünk kiszolgáltatottságát.

Sok ember esetében valóban tragikus kilátások ezek, és mindent meg kell tenni hőegyensúlyunk, egészségi állapotunk minél jobb megőrzése érdekében. Legyünk előrelátóak és alkalmazzunk minden lehetséges módszert a súlyosabb következmények megelőzésére. Számítsunk a sokkal gyakoribb rosszullétekre, szív- és légzőszervi következményekre, az életminőségünk és a munkaképességű fokozott romlására. Igen nagy szükség lenne legalább egy átmeneti felfrissülésre, de erre egyelőre nem látszik a lehetőség.

Szabadtéri programok

A kültéri programok tervezésénél vegyük figyelembe a tartósan magas kánikulai hőmérsékleteket, a magas, parlagfű esetén helyenként extrém pollenkoncentrációt, és az erős UV-B sugárzást. Néhány helyen zivatar, átmeneti fülledtség és erős széllökések is lehetnek. Az időjárás-érzékenyek a nagyon erős hőhullámban, fülledt időszakokban feltétlenül kerüljék a fokozott terheléssel járó vagy a napon végzendő programokat.

Közlekedés, balesetveszély

Magas lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: a rendkívül erős kánikula, és csökkenő eséllyel a zivatarok és erős széllökések. A legfontosabb meteogyógyászati hatás az extrém hőterhelés miatti figyelmetlenség, reakcióidő növekedés.

Milyen idő lesz?

Szerdán a napsütésé lesz a főszerep, az ország nagy részén nem várható csapadék, legfeljebb a Dunántúlon lehet egy-egy futó zápor. Hajnalban 15-22, délután 30-36 C-fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Az orvosok erre figyelmeztetnek: ilyen értéktől veszélyes az alacsony vérnyomás

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához