Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ami csütörtökön jön, annak legfeljebb a növények örülhetnek

orvosmeteorológia időjárás eső fronthatás ma meteorológia meteogyógyász

Megszűnik a hőhullám, ezzel együtt csapadékra, záporokra, és ilyen kellemetlen tünetekre lehet számítani.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a front okozta hirtelen változás a kipihent, egészséges szervezetet is megviselheti! Véget vet a tartós frontmentes időszaknak és jelentős változást hoz a hidegfront!

Filmünkön az átvonuló hidegfront: vége az őszi hőhullámnak! A humánmeteorológiai helyzet átalakulása a Meteo Klinika TV-n, nézze meg itt

Görcsöket, vérnyomáspanaszokat hoz a felettünk átvonuló hidegfront

Csütörtökön egy hidegfront vonul át felettünk, ezzel fokozatos, pár napig tartó lehűlés veszi kezdetét. Ráadásul csapadékra is számíthatunk, ezen kívül pedig a szélterhelés is fokozott lesz.

Ezen a napon tehát az előző éjjel, hajnalban érkezett hidegfront érezteti hatását. A felhős időben szórványos csapadékra, záporokra kell számítani, emellett a megerősödő széllel egyre hűvösebb levegő áramlik térségünkbe, megszűnik a kánikula. A megterhelő frontátvonuláshoz köthetően fellépő tüneteket nagyon sokféleképpen fogjuk tapasztalni, egyéni érzékenységtől függően.

Amennyiben érzékeny az ilyen jellegű időjárás-változásra, akkor nagy eséllyel számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete minden bizonnyal csak estétől kezdhet javulni, de a hétvégén még felléphet múló rosszullét, szédülés is.

A csapadék, majd az érkezett több fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Időjárás csütörtökön

Csütörtökön átvonul fölöttünk a hidegfront, a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből többfelé kell készülni esőre, záporokra, zivatarokra. Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, zivatarokban viharos lökések kísérhetik. Kora reggel 15-20, napközben 21-29 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezekre ügyeljen, ha otthon próbálja kezelni a migrént!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához