Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a közelgő hidegfront már hétfőn rosszulléteket okozhat

orvosmeteorológia, hétfő, időjárás, szédülés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hétfőn még igazi nyárias időre számíthatunk, kedden már más lesz a helyzet.

Ez a hidegfront még nem ad halálos döfést a vénasszonyok nyarának, de az érkező változékonyabb idő miatt változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Nézze meg mire számíthat a közelgő hidegfront miatt!

Hétfőn még országosan igazi nyárias idő vár ránk, de kedden már összetettebb lesz a helyzet.

Nagyon ajánlott kihasználni a hétfőt, különösen a nyugaton élőknek, mert ott már kedd reggeltől hidegfronti hatásra kell készülni. Ez ugyan nem lesz egy erős front és keleten még maradnak a 25 fok feletti hőmérsékletek, de nyugaton kevéssel huszonöt fok alá süllyedhet a hőmérő, hőérzetben pedig ennél is jelentősebb lesz a visszaesés. Összességében ez a front azonban csak egy megingást hoz a nyárias időben, de a frontérzékenyek számára ez egy terhelő ingadozó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet fog jelenteni.

A fokozottan érzékenyek nyugaton már hétfő délutántól megérezhetik a közelgő front hatását, megerősödhetnek a görcsös folyamatok, alvászavarok jelentkezhetnek keddre virradóan. Hétfőn még az erős napi hőingás is megmarad terhelő tényezőként, gyakran okozva vérnyomás-ingadozást, mellkasi diszkomfortokat, szédülést, fáradékonyságot. Ezért a következő napok programjainak tervezésénél a hétfőt részesítsük előnyben. A nyugati országrészben igyekezzünk tartalékolni a lakásban a meleget a keddi alacsonyabb hőérzetre. Akiknél pedig az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, erősen gyanakodhatnak a fokozott időjárás érzékenységükre. Ha valóban erről van szó az Ön esetében is, akkor pontosan ezt kell kezelni, mert ezzel szabadulhat meg az időjárás eredetű panaszaitól.

Szabadtéri:

Hétfőn még országosan nagyon kedvezőek a kültéri programok lehetőségei. Mindenhol sok napsütésre számíthatunk, kiváló lehetőség adódik a szabadtéri elfoglaltságokra, napozásra, érdemes kihasználni a változás előtt.

Balesetveszély:

Közepes szintű lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: a megélénkülő szél, a reggel, este szembesütő nap. A legfontosabb meteogyógyászati hatás az erős hőingás, fáradékonyság, időszakosan kedvezőtlen látási viszonyok.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához