Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljenek a fejfájósok, erőteljes felmelegedés jön!

fejfájás, időjárás, orvosmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint határozott melegedés jön, de vannak akiknél ezt jelentős panaszokkal is jár.

Határozott melegedési tendencia kezdődik. Ki, hogyan viseli a változó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet? Főleg a fejfájósok viselik nehezen a most beinduló erős melegedést.

Erősen változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, és ennek változatos következményei lesznek az időjárás-érzékeny emberekre.

Egy erőteljes melegedés indul a hét első napjaiban, a nyári napnak számító 25 fokos hőmérsékleteket is több helyen elérhetjük, elsősorban a déli területeken. Néhány napos vénasszonyok nyara jellegű időjárásra számíthatunk, ami alkalmat ad arra, hogy a szervezetünk kissé regenerálódhasson a hét második felében várható újabb frontos időszak előtt.

Érdemes kihasználni a napsütést, a viszonylag csendes időt, sokat segít az immunrendszerünk erősítésében is. Ugyanakkor az erőteljes melegedés meglepően sok ember számára okoz kellemetlen panaszokat, elsősorban fejfájás, a gyulladásos folyamatok erősödése, a vérnyomás kétirányú ingadozása, egyeseknél fáradtság, szédülés jelentkezhet. Érdemes csak fokozatosan aktivizálni magunkat, óvatosan emelni a terhelést.

Szabadtéri:

Nyugaton kedvezően alakulnak a kültéri programok feltételei, keleten azonban több zavaró tényezőre is kell számítani. Többfelé várható reggeli párás, ködös időszak, keleten pedig napközben kisebb csapadék is. Emelkedésnek indul a hőmérséklet, összességében érdemes kihasználni a javuló időt a szabadtéri tevékenységekhez.

Balesetveszély:

Főleg keleten lesz fokozottabb a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: reggel sokfelé pára, köd, majd kisebb eső. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: romló látási viszonyok, fáradékonyság, figyelmetlenség.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához