Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden érkezik a hidegfront fejfájással, vérnyomás ingadozással

orvosmeteorológia, fronthatás, front, időjárás, kedd

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező hidegfront kettészakítja az országot, és kellemetlen meglepetés lesz főleg a nyugaton élők számára.

Gyorsan mozgó hidegfront érkezik nyugat felől! A front markáns humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásai nyugaton fokozottan jelentkeznek!

Frontfilmen az érkező, a vártnál erősebb hidegfront! Főleg a nyugaton élők fogják megszenvedni!

Kettészakítja az ország humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetét a kedden érkező hidegfront.

Nyugaton már reggeltől érvényesülnek a hidegfronti hatások, záporokra zivatarokra, erősödő légmozgásra készüljünk, és sokfelé a hőmérséklet is alacsonyan, mindössze 20 fok közelében alakul, hőérzetben pedig még ennél is hidegebbet érzünk. Ugyanakkor keletre csak késő délutántól érkezik meg a front, itt kellemes időre és 25 fok feletti hőmérsékletekre számíthatunk, és a fronthatás erőssége is mérséklődik.

A nyugodt hétfői időt jelentős terhelések váltják fel, gyakrabban jelentkeznek szív- és légzési panaszok, mellkasi diszkomfortok, ingadozó vérnyomás, görcsös jellegű fejfájások és a kedély állapot jelentős romlása. Főleg nyugaton keddre virradóan már több lesz az alvási probléma és erősen megnő a megfázások kockázata. Ugyanakkor ez a megingás csak átmeneti lesz, péntekig újra vissza erősödik akár 30 fok közelébe is a nappali felmelegedés. Akiknél pedig az említett panaszok határozottabb formában jelentkeznek, fokozott időjárás-érzékenységre gyanakodhatnak. Erről bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

Szabadtéri:

Keleten még megmarad, de nyugaton megszakad a kültéri programok kedvező helyzete. Nyugat felől többfelé kell záporra, zivatarra, megerősödő légmozgásra számítani, emellett nyugaton helyenként 20 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, miközben keleten még jóval 25 fok felett alakul, így errefelé csak késő délutántól romlanak a feltételek. Front érzékenyek kerüljék a fokozott terhelést!

Balesetveszély:

Kedden magas szintűre emelkedik a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: a megélénkülő szél, sokfelé csapadék, helyenként zivatar, erős széllökésekkel. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: hidegfront, fáradékonyság, feszültség, fokozott figyelmetlenség.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Migrén esetén ennyi kávét érdemes innia

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához