Ezeket látta már?

Amíg úton vannak az orvosok, az ügyeletek üresek

orvos, ügyelet, magyarország, sürgős

A betegek sokszor magát az ügyeleti szobát sem találják.

A 18. kerületi orvosok aggódnak, mert akkor is ki kell menni a beteghez, ha a rendelőben nincs más.

Az RTL Híradó számolt be arról, hogy több orvos is kifogásolja azt, hogy ki kell járniuk a sürgős esetekhez. A 18. kerületi orvosok is sérelmezik ezt, mivel egyrészt nincs tapasztalatuk benne, másrészt amíg ők úton vannak, a rendelőben nincs orvos. Sokan szinte folyamatosan úton vannak a Híradó szerint.

Ahogy arról az Egészségkalauz is beszámolt, a háziorvosok az Országos Mentőszolgálatnak is elküdték a meglátásaikat, miszerint kevés az orvos az ügyeleteken – a Mentőszolgálat szerint nem indokolt a létszámnövelése -, és az említett kijárást is kifogásolták.

A megkeresésükre adott válasz eljutott a Híradóhoz, amelyben a Mentőszolgálat egyértelművé tette, hogy nincs olyan opció, hogy nem mennek ki, ugyanis ez az ügyeletes orvos feladata, és azt is leírták, amennyiben nem vállalják az orvosok, váltsanak körzetet.

Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász szerint az ügyeletekkel több gond is van – többek között az is, hogy több helyen alig találják meg a betegek. A betegek által ismeretlen helyen létesítettek ügyeleti szobákat, és olyan helyről is van tudomása a szakértőnek, ahová csak 1-2 beteg talál el.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Hogyan változtatják meg a megszólítások az orvos-beteg kapcsolatot?

Hogyan változtatják meg a megszólítások az orvos-beteg kapcsolatot?

Forrás: rtl
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához