Ezeket látta már?

Az NNGYK szerint hamarosan megugrik a koronavírusos esetek száma, de jön az influenza is

NNGYK covid koronavírus influenza hírek

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos szinten emelkedést mutat, de az influenza is kopogtat.

Emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

A jelentés szerint az év 40. hetében emelkedett a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja. Nyolc vizsgálati helyszínen tapasztalható emelkedő tendencia: a Budapest Észak-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telep körzetében, Debrecenben, Egerben, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Szolnokon. Más helyszíneken stagnáló tendencia figyelhető meg.

A közleményből kiderül, hogy a legtöbb településen a koronavírus mennyisége az emelkedett tartományba esik, négy településen — Pécsen, Szegeden, Egerben és Salgótarjánban — pedig eléri a magas tartományt. Az NNGYK szerint a közeljövőben várhatóan növekedni fog a koronavírus-esetszámok száma.

Az influenza-esetszámok emelkedésére is számítani lehet

Emellett jelezték, hogy az influenza A vírusa örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja is növekedést mutat. A 40. héten a Budapest Észak-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telep körzetében, valamint Kaposváron volt magasabb a kimutatási szint. Az elkövetkező időszakban az influenza-esetszámok emelkedésére is számítani lehet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ezért viselheti meg jobban az időseket az influenza vírus

Ezért viselheti meg jobban az időseket az influenza vírus

Ingyenes tünetellenőrző: gyors segítség tünetek beazonosításához!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

influenza

Forrás: MTI, NNGYK
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához