Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: feszültséget és vérnyomás ingadozást eredményezhet a napkitörés

sarkifény, napkitörés, időjárás, orvosmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint erős napkitörés okozott nagy erejű geomágneses vihart, ami a közérzetünkre is hatással lehet.

Erősödő naptevékenység okozott igen erős geomágneses vihart! Mik a rendkívüli napkitörés humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásai?

Az erős geomágneses vihar fontos kérdés az időjárás-érzékenyek számára - tájékoztat a meteogyógyász.

Egy igen erős napkitörés okozta geomágneses háborgás befolyásolja a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

A legerősebb plazma löket szombatra virradóan érte el bolygónkat, de a hatása még elhúzódóan jelentkezik. Ennek jele a szokatlanul délre lehúzódó sarkifény, amely Magyarországról is megfigyelhető.

Ennek az emberi szervezetre gyakorolt hatása erősen kutatás alatt áll, de az nagy biztonsággal állítható, hogy az ilyen erős geomágneses viharok hatással lehetnek a szervezetünkre. Különösen az érzékenyebb szervezetű időjárás-érzékeny emberek tapasztalhatnak fokozott feszültséget, nyugtalanságot, fokozódó bizonytalanság érzetet, szédülést. Ez együtt járhat olyan keringési következményekkel mint a vérnyomás ingadozása, illetve a gyakrabban jelentkező fejfájás. Jelentősen romolhat az alvásminőség.

Kedvező hogy ezekben a napokban többnyire a nyugodtabb légköri helyzet a jellemző, frontmentes időjárásra számíthatunk, így nem kell halmozott következményekkel számolnunk.

Szabadtéri:

Összességében az egész nap alkalmas lehet kültéri programokra, de vegyük tekintetbe hogy főleg délen több lehet a felhő és többfelé alakul ki zápor, zivatar, és a szél is többször megerősödhet. Délután már stabilabb lesz a helyzet és kellemesen alakul a hőmérséklet.

Balesetveszély:

Napközben jól alakulnak a közlekedési feltételek. Inkább még délen kell számítanunk záporok zivatarok kialakulására, megerősödő szélre. Délelőtt a frontérzékenyek még érezhetik a gyenge front hatását.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas vérnyomással milyen gyakran menjünk az orvoshoz?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

koleszterin

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához