Ezeket látta már?

Napi orvosmeteorológia: rendkívüli átalakulást indított el a kettősfront!

napi orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás kedd

Zuhan a hőmérséklet - hamarosan akár fűteni is lehet?

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint gyorsan zuhant a hőmérséklet a kánikula után! A hűvös idő szokatlan, a viharos szél tovább rontja a helyzetet. Rendkívüli változást indított el a hétfői kettősfront. Pár nap alatt óriási átalakulás a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben.

Szélsőséges változások zajlanak a héten, a hétfő csak a bevezetés. Nemsokára akár fűteni is kellhet!

Minden képzeletet felülmúl az időjárás szélsőségessége

Ennek pedig nagyon komolyak a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következményei is. A hétfői kettősfronttal elindult drasztikus változás csak az első lépés volt, egyetlen nap alatt átzuhantunk a erős kánikulából az őszi időbe. Ez már önmagában is nagyon komoly terhelést jelentett a szervezetünk számára,de ezzel nem érnek véget a megpróbáltatásaink.

A hétvégére olyan erős újabb lehűlés várható, ami jóval az évszaknak megfelelő értékek alá viszi a reggeli és napközbeni hőmérsékleteket is, amelyek fűtőszezoni hőmérsékleteket idéznek? Ennek megfelelően kell a gondolkodásunkat is átalakítani, hirtelen kell elővenni a késő őszies ruhatárunkat, és az eddigi lehűtés helyett a lakás melegen megtartására kell koncentrálnunk.

Kedden megerősödik a kettősfront hidegfronti jellege, északkeleten ez még direktben érvényesül, míg nyugaton a hőérzetet erősen rontó erős, viharos északi szelek okoznak tüneteket markáns idegrendszeri tüneteket. Megnő a keringési és légzési panaszok száma, erősen ingadozik a vérnyomás, erősödnek főleg a kopásos ízületi panaszok. Le van gyengülve az immunrendszerünk, nagyon vigyázzunk a megfelelő öltözködésre, mert könnyen megfázhatunk a reggeli csípős időben.

Szabadtéri programok

Jelentősen javulnak a kültéri programok feltételei. Keleten még várható csapadék míg egyéb területeken a megerősödő, sok helyen viharos szél viszont komolyan zavarhatja a programjainkat. Jót tett a lehűlés, de a hidegfrontra érzékenyek ne válasszanak terhelőbb programokat.

Közlekedés, balesetveszély

Magas lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: Keleten még csapadék, máshol erősödő, helyenként viharos szelek. A legfontosabb meteogyógyászati hatás a jellegében változó kettősfront. Fő következmények a fokozott figyelmetlenség, reakcióidő növekedése, feszültség, idegesség.

Milyen idő lesz?

Kedden az ország keleti felén várható több csapadék. Reggel a Dunántól keletre még felhős, esős lesz az idő, majd délután itt is felszakadozik a felhőzet és az esőt, záporok váltják fel. Többfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél. Kora reggel 10 és 19, délután 20 és 26 C-fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a leghűvösebb. Hajnalra délnyugaton foltokban pára, köd képződhet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához