Ezeket látta már?

Napi orvosmeteorológia: használja ki a szerdát! Ami utána jön, az lesújtó lesz

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem tart sokáig ez a visszapattanás, nagyon érdemes kihasználni ezt a meteogyógyászati helyzetet!

Néhány napos hullámvasútra ültet minket az időjárás. Aki teheti, használja ki ezt a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai változást.

Régen volt olyan meteogyógyászati helyzet amit ez a visszapattanás okoz

Nagyon változékony lesz a heti időjárás, aminek most egy kedvezőbb hulláma érvényesül szerdán és részben csütörtökön

A hétfői rendkívül erős hőmérséklet csökkenés és nagymértékű átalakulást követően kedden már részben nyugodtabban alakult a helyzet, főleg a nyugati területeken. A szerda lesz ebben a tekintetben az a nap, amikor a legkevesebb humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelés fog érni bennünket, és ezt feltétlenül érdemes kihasználni mindenkinek, különösen az időjárás-érzékeny embereknek.

Még jelentkezhetnek a korábbi napok erős terhelésének a következmény panaszai, fejfájások, ingadozó vérnyomás, fáradtság, azonban a szerdát kell kihasználni arra, hogy a fontosabb feladatainkat el tudjuk végezni és fel tudjunk készülni a hét második felében érvényesülő, lényegesen erősebb meteogyógyászati hatásokra. Igyekezzünk viszont óvakodni a túlterheléstől, ami könnyen bekövetkezhet ebben az időszakban.

Szabadtéri programok

Nagyon sokat javulnak a kültéri programok feltételei. Kevés tényező zavarja a szabadtérre menőket, és a hőmérséklet is kedvezően alakul a kirándulások, akár hosszabb túrák tervezéséhez. Akinek már elbírja a szervezete, most érdemes a terhelőbb programokat is betervezni és bevállalni.

Közlekedés, balesetveszély

Közepesnek mondható a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: néhol még csapadék, helyenként élénk szelek, erős szembesütő nap. A legfontosabb meteogyógyászati hatás a javuló állapot. Fő következmények a látást zavaró fénye.

Milyen idő lesz?

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de keleten főként a nap első felében még eső, zápor előfordulhat. Már csak néhol lehet élénk a légmozgás. Hajnalban 9-17, délután 22-27 C-fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához