Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: az átszáguldó front után használjuk ki az időt

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás zápor

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint reggelre átszáguld a hidegfront.

Az éjszakai gyors hidegfront után jelentősen megváltozik a meteogyógyászati helyzet. A reggelre átszáguldó front mögötti hidegfronti tünetek főleg a fokozott frontérzékenyek érzik meg.

Érdemes lesz kedden odafigyelniük magukra az időjárás érzékenyeknek

A reggelre átszáguldó hidegfront és felhőzete elvonulása után ugyanis kellemes idő lesz, de közepes erősségű fronthatásokat tapasztalhatnak. Ez azért is nagyon tanulságos, mert segíthet felismerni a ma már fokozottan jelentkező hidegfront-érzékenységet. Ugyanis a viszonylag kedvező egyéb paraméterek mellett elsődlegesen az ilyen jellegű panaszok jelentkezhetnek, mint: vérnyomás ingadozás, mellkasi diszkomfortok, görcsös folyamatok, fejfájások erősödése, fokozott fáradékonyság. Ezek jelentkezése figyelmeztető jel lehet a meglévő vagy kialakuló frontérzékenységre, amit az elmúlt napok sorozatos terhelése válthat ki.

Szabadtéri programok

Aki nem különösebben frontérzékeny és az élénk szél sem zavarja, többnyire kedvező feltételeket talál kedden az éjszakai hidegfront átvonulása után a szabadtéri programokhoz. A frontfelhőzet utáni napos időben főleg délnyugaton kellemes hőmérséklet alakul ki de északkeleten is átlagos hőmérséklet várható, érdemes lehet ezt kihasználni.

Közlekedés, balesetveszély

Fokozott lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: helyenként köd, csapadék, élénk széllökések, gyenge hidegfronti hatás. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: lassuló reflexek, fokozott figyelmetlenség, fáradékonyság.

Milyen idő lesz?

Kedden mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de a nap első felében az ország északkeleti harmadán kisebb eső, zápor is kialakulhat. Többfelé élénk lesz az északi, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 21 C-fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ez nem megfázás! Ilyen tünetekkel is jelezhet a tüdőgyulladás

Ez nem megfázás! Ilyen tünetekkel is jelezhet a tüdőgyulladás

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához