Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön is lesz mihez alkalmazkodni az időjárás-érzékenyeknek

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás napos

Fagytól a húsz fokig, nagy lesz a hőingás. Mutatjuk a Meteo Klinika részletes tájékoztatását.

Jellegzetes október közepi terhelésekkel járó idő lesz csütörtökön. Ebben az időszakban gyakori az ilyen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Fagyos, hideg reggelekre kell számítanunk, ami miatt fokozott lesz a napi hőingás is

Végre egy igazi október közepi csendes időjárásra számíthatunk

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennek bizonyos velejárói ne lennének ne lennének az időjárás-érzékenyek esetében terhelő hatásai. Többfelé kell már fagyokra is számítani, ami részben immunrendszer gyengítő, másrészt hozzájárul a nagy napi hőingadozás kialakulásához. Ez azok számára jelent problémát akik szervezete nehezen alkalmazkodik a jelentős változásokhoz és sok esetben reagál összetett panaszokkal: ingadozó vérnyomással, a keringési rendszer terhelésével, gyakoribb szédüléssel és görcsös jellegű emésztési és fejfájásos panaszokkal. Nem előnyös a helyenként előforduló zápor és a megélénkülő szél, továbbá a reggeli ködök és a Dunántúlon jellemzőbb bonyolultabb idő sem. Ezzel együtt is ajánlott minél többet a napos órákban a szabadban tartózkodni.

Szabadtéri programok

Október közepi kedvező idő lesz akár a tartósabb kültéri programok számára is. A napos, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű időben célszerű minél többet a szabadban tartózkodni. A nagy hőingás miatt fontos a réteges öltözködés.

Közlekedés, balesetveszély

Kedvezően alakul a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: helyenként köd, zápor, hajnali fagy. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: romló látási viszonyok, fokozott figyelmetlenség.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön keleten, északkeleten napos időre készülhetünk, viszont a középső tájakon és a Dunántúlon változóan felhős-napos, illetve erősen felhős, borult időre van kilátás. Helyenként a Dunántúlon kisebb eső is kialakulhat időnként, nagyobb gyakorisággal délnyugaton. A keleties szél többfelé élénk, északnyugaton erős lesz. Hajnalra helyenként pára, köd képződik. Kora reggel -2 és +9, délután 12 és 20 C-fok között alakul a hőmérséklet, napközben délnyugaton, nyugaton mérhetjük a legalacsonyabb maximumokat.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ingadozó vérnyomás: 7 tünet, amire jobb, ha figyel!

Ingadozó vérnyomás: 7 tünet, amire jobb, ha figyel!

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához