Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: erről mindenképp tudnia kell kedden!

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás

Sokan megérzik a közelben elhaladó hidegfront terhelő hatásait – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Egy elhaladó hidegfrontnak lesznek érzékelhető hatásai. Közeli front bolygatja meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Fokozottan frontérzékenyeknek tudjanak erről a hidegfrontról! A meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n:

Az erősebben frontérzékenyek számára fontos tudni egy közelben elhaladó hidegfrontról.

Ez ugyan nem ér be az ország területére, azonban az előterében kialakuló áramlás miatt elsősorban a nyugaton élők érezhetik meg ennek a hatásait. Az ez által okozott melegedés miatt gyakoribbak lesznek a fejfájásos panaszok és továbbra is fennmarad a nagy napi hőingás. Több lesz a szívpanasz, az ingadozó vérnyomás és inkább a gyulladásos folyamatok és a gyakoribb emésztési panaszok válnak jellemzővé.

Keleten kevésbé érezhető a fronthatás, de a nagy napi hőingás okozta panaszok továbbra is fennmaradnak. A teherbírásának megfelelően érdemes kihasználni a szép napos órákat, de egyre többfelé okoz problémát a növekvő légszennyezettség, ami a zártabb völgyekben már egészségtelen értékeket ér el, de a nagyvárosokban is sokat romlott a helyzet. Fontos tudnia, hogy az időjárás-érzékenység egyre gyakoribb probléma, ami ha egyszer kialakult, hullámozhat, de magától nem szűnik meg.

Szabadtéri programok

Továbbra is nagy napi hőingásra számíthatunk, emellett azonban szép napos időre. A reggeli pára, köd után kellemes száraz időjárás lesz a jellemző, amit érdemes kihasználni a tartós szabadtéri programokhoz. A fokozottan érzékenyek főleg nyugaton érzik meg egy hidegfront hatásait, legyenek rá tekintettel! Ügyeljünk a megfelelő réteges öltözködésre is.

Légszennyezettség

Egyre többfelé romlik a levegőminőség, főleg a zártabb völgyekben, nagyobb városokban. Lassú további növekedés várható.

Milyen idő lesz?

Kedd hajnalban párás, ködös tájakkal találkozhatunk – főként a Nyugat-Dunántúlon és északon, északkeleten –, majd napközben újra a napsütésé lesz a főszerep. A légmozgás nem lesz számottevő. Hajnalra -3 és 8 C-fok közé hűl le a levegő, majd délutánra 16 és 22 C-fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Külsőleg vagy belsőleg hatnak jobban a gyulladáscsökkentők? Ez a szakember válasza!

Külsőleg vagy belsőleg hatnak jobban a gyulladáscsökkentők? Ez a szakember válasza!

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához