Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán nem ússzuk meg a hidegfront hatásait

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás hidegfront hőingás

Eléri az ország egy részét ez a hidegfront, megérezzük a hatásait – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Mégis eléri az ország területét ez a közeli hidegfront. Északon lesznek erősebbek humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai panaszok.

Mégis eléri az országot a hidegfront, bár reméltük, hogy csak a prefrontális hatások érvényesülnek

Nem jó hír a front érzékenyeknek, hogy mégiscsak eléri az ország területét ez a közelben mozgó hidegfront.

Kedden még csak az áramlási zónája érintett bennünket szerdán viszont az északi országrészben direkt formában is megjelennek a hatásai. Szerdán már nem lesz olyan szép idő országosan, északon és nyugaton kevés napsütésre, akár kisebb csapadékra, megélénkülő légmozgásra és hidegfronti hatásra számíthatunk. Erősödnek a görcsös folyamatok az ilyen jellegű fejfájások, ízületi panaszok, emésztési problémák, sőt szívelégtelenség a súlyosabb esetekben. Délebbre és keletebbre kedvezőbb lesz a helyzet, több a napsütés, itt viszont az erősen szennyezett levegő, a nagy napi hőingás napok óta fennálló terhelése folytatódik, helyenként már a 20 C-fokot is eléri a hőmérséklet. Fontos tudnia, hogy az időjárás-érzékenység egyre gyakoribb probléma, ami ha egyszer kialakult, hullámozhat, de magától nem szűnik meg.

Szabadtéri programok

Kedvezőtlenül befolyásolja ez a hazánkat is elérő hidegfront a szabadtéri programok lehetőségét. Főleg északon és nyugaton kell számítani megvastagodó felhőzetre, esetleg kisebb csapadékra és megélénkülő szélre. A déli és keleti területeken viszont több órás napsütés mellett szokatlanul magas hőmérséklet alakul ki, errefelé bátrabban tervezhetünk tartós kültéri programokat is.

Közlekedés, balesetveszély

Közepes lesz szerdán a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: többfelé hajnali ködök, gyenge hidegfront. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: fokozott figyelmetlenség, lassuló reflexek, romló látási viszonyok.

Milyen idő lesz?

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására nyugat felől több felhő érkezik fölénk, kisebb eső északnyugaton alakulhat ki. Keleten várható több napsütés. Nyugaton és keleten, északkeleten napközben megélénkülhet az északi-északkeleti szél. Hajnalban főként a Dunántúlon és északon lehet párás, ködös a levegő. Kora reggel -1, +10 C-fok várható, gyenge fagy még északkeleten lehet. Délutánra 15 és 20 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Láthatatlan veszély a városokban: erről jó, ha tud!

Láthatatlan veszély a városokban: erről jó, ha tud!

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához