Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: újabb hidegfront fog átrohanni az ország felett

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás hideg

Nagyon gyors, de nem erős hidegfront jön majd éjszaka, melyet a frontérzékenyek nagyon is megérezhetnek - tájékoztatott a Meteo Klinika.

A következő, északon elhaladó ciklonnak is megkapjuk a hidegfrontját! Nagyon gyorsan lezajló változásokat okoz a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben!

Vasárnap után hétfőn is érkezik egy igen gyors hidegfront, ami főleg az éjszakánkat fogja érinteni!

A gyorsan száguldó frontok időszakát éljük, megint egy hidegfront fog átrohanni az ország felett.

Ez nem lesz egy erős front, hétfő estétől, északnyugatról kezdjük érezni a hatását és még az éjszaka folyamán keleten ki is lép az ország területéről. Igen gyors változásokat okoz a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben, és elsősorban az éjszakai panaszok jelentkezésére számíthatunk. Egy gyors hullámzás jelentkezik, sok ember esetében okoz problémákat az alvásban, nyugtalanabbak lehetünk, a felszínes alvás pedig fokozza a másnapi fáradtságot. Éjszaka is jelentkezhet a vérnyomás ingadozása, rosszullétek, erős fejfájások is. Viszont a front előtt, a hétfő nagyobb részét, különösen a keleti országrészben nagyon érdemes kihasználni kültéri programokra, de a fokozottan érzékenyeknek számítani kell az élénk légmozgásra.

Szabadtéri programok

Ha nem frontérzékeny és a szelet és bírja tulajdonképpen egészen kedvező feltételek lesznek hétfőn a kültéri programok számára. A nap nagyobbik részében még a fronthatás sem érződik, annak érkezésére hétfő estétől számíthatunk északnyugaton. Több órás napsütésre, de a szél megélénkülésére kell számítanunk ami némileg csökkenti a hőérzetet. Érdemes kihasználni ezt a napot, minél több időt tölteni a szabadban.

Balesetveszély

Fokozott lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: estétől többfelé csapadék, élénk széllökések, hidegfronti hatás. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: lassuló reflexek, fokozott figyelmetlenség, több rosszullét.

Milyen idő lesz?

Hétfőn naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk, viszont napközben számottevő csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északon és északkeleten élénk lesz a szél. Hajnalban 1 és 11 C-fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, a hidegebbet északkeleten mérhetjük. Délutánra 14 és 19 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ha a nyakfájás mellett ezt is érzi, mihamarabb forduljon orvoshoz!

Ha a nyakfájás mellett ezt is érzi, mihamarabb forduljon orvoshoz!

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához