Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán a hidegfront egészen mást hoz, mint amire számítanánk

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás eső

Érdekes következményekkel jár az éjszaka megérkező hidegfront – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Érdekes, hogy mit hoz ez a gyors mozgású hidegfront, ami szerda hajnalban ér el bennünket! Egy hullámot okoz a front a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai folyamatokban.

A meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n

Hullámzó hatások érik az időjárás-érzékeny, frontérzékeny emberek szervezetét

Térben és időben jelentős változások zajlanak a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben. Az éjszaka nyugatról érkező hidegfront fokozatosan fejti ki hatását a keleti országrészben is, sokfelé kell csapadékra számítani. A frontot azonban nem követi jelentős lehűlés, hanem ismét egy erős meleg beáramlás indul meg erős szelekkel, és csütörtökre már még magasabb hőmérsékletek várhatók.

A hidegfronti szakaszban a görcsös jellegű folyamatok erősödése lesz a jellemző, ilyen jellegű fejfájások, a vérnyomás jelentős kiugrása, fokozott feszültség, gyakoribb mellkasi panaszok alakulhatnak ki. Előbb a kopásos eredetű ízületi problémák jelentkezhetnek erősebben, majd a nap második felében már a gyulladásos folyamatok kerülnek előtérbe, fokozott fáradtság, a migrénhajlam erősödése jelentkezhet a fokozottan érzékeny emberek esetében.

Szabadtéri programok

A nap jelentős részében, tájegységének különböző időszakban, jelentősen rontja a kültéri programok lehetőségét az átvonuló csapadékzóna, majd a megélénkülő, megerősödő szél. Összességében keleten lesznek viszonylag kedvezőbbek a feltételek. A frontérzékenyek kerüljék a terhelőbb programokat.

Közlekedés, balesetveszély

Fokozott lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: sokfelé csapadék, erős széllökések, csúszós útfelületek, hidegfronti hatás. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: feszültség, fokozott figyelmetlenség, agresszivitás.

Milyen idő lesz?

Szerdán nyugatról kelet felé átvonul fölöttünk egy felhő- és csapadéksáv, amelyből többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol egy-egy zivatar nem kizárt. Előtte reggel keleten, északkeleten, mögötte délutánra nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. A déli-délnyugati szél többfelé élénk lesz. Hajnalban 8-17, délután 17-25 C-fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ebből jöhet rá, hogy lappangó gyulladás van a szervezetében

Ebből jöhet rá, hogy lappangó gyulladás van a szervezetében

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához