Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne reménykedjen, még nem megy sehova ez a mediterrán ciklon!

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás ciklon

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyre nehezebben viseljük, hogy már ötödik napja kell elszenvednünk ezt a példátlan ciklont!

Hihetetlen, hogy még mindig itt örvénylik ez a mediterrán ciklon! Példátlan az ötödik napja folyamatos kettősfronti humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

A hétfő maga a pokol lesz a frontérzékenyeknek

Szinte már el sem hihető, hogy van ilyen, hogy ennyi napon keresztül folyamatosan ilyen erős kettősfronti terheléseket kelljen elviselnünk.

Mindenki számára nehéz ez az időszak, de különösen a frontérzékenyek tapasztalak nagyon erős panaszokat. Hétfőn is marad a kettősfront, de ennek már inkább a hidegfronti fázisa válik dominánssá. Tovább erősödhetnek a napok óta fennálló tünetek, maguk a fizikai körülmények is hasonlóak: a csapadék, az erős szelek és az ország nagy részén fényszegény időjárás miatt. A ciklon hatása még mindig nagyon erős, nagyon sok embernél jelentkeznek szívpanaszok, szívdobogás érzés, aritmiák, a vérnyomás ingadozása, szédülés, fokozott fáradtság, bizonytalanság érzet. Tovább romolhat a hangulatunk és gyengül az immunrendszerünk, magas a megfázás kockázata, és különösen a szeles helyeken sokat romlik az alvás minőség. Nehéz napok ezek az ízületek számára is.

A hétfőt még mindenképpen erős tünetekkel kell elviselnünk de keddtől már lassú javulásra van kilátás.

Szabadtéri programok

Még mindig türelemmel kell lenni, továbbra is kedvezőtlenül alakul a kültéri programok lehetősége. Helyenként lesz csapadék szünet, de a többfelé erős, viharos szél miatti különösen alacsony hőérzet nagyon kellemetlen lesz. A frontérzékenyeket pedig még mindig terheli a folyamatos kettős fronthatás.

Balesetveszély

Magas lesz hétfőn is a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: sokfelé csapadék, erős szelek, folytatódó kettősfronti terhelés. A legfontosabb meteogyógyászati hatás a tartós front-terhelés, határozottan romló vezetési képességek.

Milyen idő lesz?

Hétfőn még mindig erősen felhős, borongós időben lesz részünk, többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Nyugaton, délnyugaton ismét jelentős mennyiségű csapadék eshet. A Dunántúl középső és északi felén erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, csak estére fog csendesedni a légmozgás. A nappali hőmérséklet 12 és 19 C-fok között alakul, ismét északkeleten lesz a melegebb.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

3 hiba, amit térdfájáskor a legtöbben elkövetünk

3 hiba, amit térdfájáskor a legtöbben elkövetünk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához