Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sokakat meg fog kínozni a holnapi nap időjárása

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás anticiklon

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós anticiklonális hatást lassan felváltja a közelgő frontzóna hatása!

Távolodik tőlünk az anticiklon középpontja! Változás kezdődik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben!

Melegfront jellegű panaszokra számíthatnak a fokozottan frontérzékenyek az elmozduló anticiklonban!

Egyre inkább távolodik tőlünk az anticiklon középpontja, de még alapvetően mindig az anticiklonális hatások érvényesülnek.

Viszont a fokozottan frontérzékenyek már megérezhetnek egy változást, mert a közelgő frontálzóna előtt fokozódó melegbeáramlás történik, ami miatt melegfront jellegű panaszokat tapasztalhatnak. Ez elsősorban több fejfájásban a gyulladásos folyamatok így többek között a gyulladásos ízületi panaszok erősödésében, továbbá emésztési problémák, szédülés, mellkasi diszkomfortok gyakoribb jelentkezésben nyilvánul meg. A hatások erősebben a nyugati területeken érvényesülnek, országosan érezhetők viszont az anticiklon olyan következményei, mint a sokfelé magas légszennyezettség és a továbbra is magas hőingás. Bőven 20 fok feletti hőmérsékletekre is számíthatunk a déli területeken, amit némileg mérsékel a megélénkülő szél. Ideje felkészülni az óraállítás plusz terhelő hatásaira, szombat éjjel kell az órát visszaállítani.

Szabadtéri programok

Alapvetően kedvező lesz kültéri programok lehetősége szombaton. Sokfelé számíthatunk reggeli pára, köd kialakulására. Ezt követően viszont az ország nagyobb részén napos órák, szokatlanul magas hőmérséklet, viszont helyenként megerősödő szél várható. Figyelni kell a légszennyezettségre, a szennyezett területeken ne tervezzünk tartós szabadtéri programokat.

Balesetveszély

Továbbra is közepes lesz a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: többfelé köd, helyenként erős széllökések. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: fáradékonyság, romló látási viszonyok.

Milyen idő lesz?

Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén túlnyomóan napos időre számíthatunk, nyugaton, északnyugaton maradhat több felhő felettünk, másutt elsősorban fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék sehol sem várható. Nyugaton és a Dunántúl északi felén élénk lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalban 1 és 10, délután 16 és 22 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ezekre a vizsgálatokra érdemes elmennie, ha túlságosan fáradékony

Ezekre a vizsgálatokra érdemes elmennie, ha túlságosan fáradékony

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához