Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: az anticiklon megérkezett, és nem ússzuk meg a hatását

napi friss orvosmeteorológia orvosmeteo időjárási front fronthatás anticiklon

Anticiklon húzódik ránk, az időjárás-érzékenyek ezekre fokozottan figyeljenek – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása.

Megerősödik és ránk húzódik a keleti anticiklon. Nézze meg, milyen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következményekkel számolhat vasárnap.

Erősödő anticiklon húzódott ránk. Több lokálisan jelentkező terhelésre figyelmeztet a meteogyógyász!

Egy ránk húzódó és erősödő anticiklon határozza meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet vasárnap.

A nyugodt, napos időjárás összességében igen kedvező élettani hatású, amit a hétvégén ki is kell használni. Jó alkalom a D-vitamin természetes pótlására, az immunrendszer erősítésére, a mentális és fizikális állapotunk javítására. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni, fontos azonban tudni ennek a helyzetnek a meteogyógyászati következményeit is. A lokálisan előforduló fagyok és a jellemzően igen csípős reggelek, a foltokban jelentkező köd rossz az ízületeseknek és fokozzák a napi hőingás mértékét. Ha ez eléri a 15 fokos értéket, akkor már sok ember esetében jelentkeznek ennek a keringési rendszert terhelő hatásai, mellkasi diszkomfortok, ingadozó vérnyomás, gyakoribb fejfájások és szédülés formájában.

Nagyon káros az egészségre hogy a zártabb völgyekben nő a légszennyezettség, ezeken a helyeken már kerülni kell a tartós szabadtéri tartózkodást és csak rövid időre érdemes szellőztetni. Nagyon fontos a réteges öltözködés. Fontos tudnia, hogy az időjárás-érzékenység egyre gyakoribb probléma, ami ha egyszer kialakult, hullámozhat, de magától nem szűnik meg.

Szabadtéri programok

Többfelé fagyokra és nagy napi hőingásra számíthatunk, emellett azonban továbbra is szép napos időre. A reggeli pára, köd után kellemes száraz időjárás lesz a jellemző, amit érdemes kihasználni a tartós szabadtéri programokhoz. Ügyeljünk viszont a megfelelő réteges öltözködésre.

Közlekedés, balesetveszély

Kedvezően, alakul a baleseti veszélyeztetettség. A fontosabb zavaró fizikai feltételek: helyenként hajnali fagy, szembesütő nap. A legfontosabb meteogyógyászati hatások: fokozott figyelmetlenség, romló látási viszonyok.

Milyen idő lesz?

Vasárnap hajnalban főként keleten, északkeleten lehetnek párás, ködös körzetek. A reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után azonban száraz, napos, felhőmentes időre készülhetünk. Az délkeleti szél a Kisalföldön megélénkülhet. Reggel -4 és +6, délután 13 és 18 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Agyvérzés, stroke esetén ezek a hétköznapi tünetek még időben jelzik, ha baj van

Agyvérzés, stroke esetén ezek a hétköznapi tünetek még időben jelzik, ha baj van

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához