Ezeket látta már?

Milyen idő lesz holnap?

Milyen idő lesz holnap?

Holnap, szeptember 20-án Magyarország időjárása enyhe és kora őszies jelleget ölt, viszonylag kellemes nappali hőmérsékletekkel, de változó felhősödéssel.

Nézzük részletesen, tájegységenként.

Budapest és környéke

Holnap kellemes, kora őszi idő várható. A napot reggeli felhősödés indítja, de a felhők később eloszlanak, és túlnyomórészt derült időre lehet számítani. A nappali hőmérséklet 22-24 C-fok között alakul, ami ideális időt jelent kültéri programokhoz​. A reggeli órákban még hűvösebb lesz, 13-15 C-fok közötti minimumokkal, így a kora indulók számára réteges öltözködés ajánlott. A szél gyenge lesz, komolyabb széllökések nem várhatóak.

Észak-Magyarország

Az Északi-középhegységben a reggel hűvösebb, 11-12 C-fok-ra süllyed a hőmérséklet, de napközben elérheti a 21 C-fok-ot is. Felhős ég és helyenkénti napsütés várható, csapadék itt sem valószínű​.

Dunántúl

A nyugati országrészben többnyire felhős lesz az idő, de komolyabb esőzésre nem kell számítani. A nappali hőmérséklet 21-23 C-fok között alakul, a reggeli órákban azonban hűvösebb lesz, 12-14 C-fok körül​.

Keleti országrész

A Tisza mentén és az Alföldön a nap folyamán felhős égbolt várható, de itt is elmarad az eső. A hőmérséklet 22-24 C-fok körül tetőzik. Az éjszakai lehűlés azonban itt is jelentős lehet, akár 14-15 C-fok-ra​.

Dél-Magyarország

A déli országrészben, Pécs és Szeged környékén felhős idő valószínű, de marad száraz. A nappali csúcshőmérséklet elérheti a 23 C-fok-ot is, a reggelek hűvösek lesznek, 13 C-fok körüli minimumokkal​.

Mit vegyek fel holnap?

Az időjárás változékonysága miatt érdemes rétegesen öltözködni. A reggeli órákban a hűvösebb hőmérsékletek miatt egy könnyű kabát vagy pulóver jól jöhet. Napközben a melegebb őszi időben kényelmes, könnyű ruházat ajánlott, de mivel a szél kissé élénkebb lehet, egy vékonyabb széldzseki sem árt. Érdemes napellenzőt vagy kalapot is viselni, hiszen a napos időszakok még mindig erősebb UV-sugárzást hozhatnak. Este, a lehűlés miatt, újra jól jöhet egy melegebb felső.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Ez az a migrén tünet, ami agyvérzés előjele is lehet

Ez az a migrén tünet, ami agyvérzés előjele is lehet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Források:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához