Ezeket látta már?

Milyen idő lesz holnap?

Milyen idő lesz holnap?

Holnap az időjárás kellemesen enyhe lesz, ideális egy őszi sétára vagy szabadtéri programokra.

A hőmérséklet várhatóan 13 C-fok körül alakul hajnalban, és napközben eléri a 22 C-fok-ot. Az égbolt részben felhős lesz, némi napsütés is várható, de komolyabb esőre nem kell számítani. A csapadék valószínűsége csekély, így nem szükséges esernyőt magunkkal vinni​.

A szél mérsékelt lesz, csak enyhe fuvallatként érezhető. Emiatt a kinti programokat nyugodtan meg lehet tervezni, legyen szó kirándulásról, kerékpározásról, vagy egy nyugodt városi sétáról. Az UV sugárzás közepes, így ha hosszabb időt töltünk a szabadban, érdemes némi fényvédőt használni​.

Nyugat-Magyarország

A Dunántúlon a reggeli órákban friss 12-14 C-fok-os hőmérsékletre lehet számítani, ami kora délutánra akár 22 C-fok-ig is emelkedhet. A térségben, különösen a Balaton környékén, több órás napsütés várható, így a napos idő tökéletes egy tóparti sétához vagy könnyed szabadtéri tevékenységhez. A szél gyenge lesz.

Kelet-Magyarország

Az Alföld területén, különösen Debrecen és Szeged környékén, a reggel kicsit hűvösebb lesz, 10-12 C-fok-os hőmérséklettel, de napközben a hőmérő higanyszála itt is eléri a 22-23 C-fok-ot. A napos idő ellenére kelet felé haladva kissé felhősebb égboltra lehet számítani, különösen az észak-keleti részeken. A délelőtti órákban néhány rövid felhősödés sem kizárt, de komolyabb esőzésre itt sem kell számítani. A nyugodt időjárás és az enyhe délies szellő kellemes szabadidős programokat tesz lehetővé.

Észak-Magyarország

Az Északi-középhegység térségében, Miskolc és Eger környékén a reggeli hőmérséklet 10 C-fok körüli, de napközben 19-21 C-fok-ig melegszik fel a levegő. Az itt megszokott hűvösebb időjárás miatt a hegyvidéki területeken kissé hűvösebb lehet az idő, különösen a magasabban fekvő területeken. Az északi tájakon több felhő lehet, de a nap időről időre előbukkanhat, így változékony idő várható. A túrázóknak érdemes rétegesen öltözködniük az időjárás változására felkészülve.

Dél-Magyarország

Az ország déli régióiban, például Pécs környékén, szintén kellemes idő lesz. A reggeli hűvös, 13 C-fok körüli hőmérséklet napközben eléri a 23 C-fok-ot, tehát a déli megyékben lehet a legmelegebb idő a nap folyamán. A napsütéses idő különösen kedvező a szabadtéri programokhoz, legyen szó kirándulásról, sportolásról vagy egy pihentető délutánról. Csapadék nem várható, és a szél itt is enyhe marad, így nyugodt napra számíthatnak a déli tájegységek lakói.

Mit vegyek fel?

A réteges öltözködés a legjobb választás. Reggel egy könnyű pulóver vagy kabát ajánlott, de napközben, ahogy a hőmérséklet emelkedik, elegendő lesz egy vékonyabb hosszú ujjú felső. A napos időszakokban pedig akár rövid ujjú póló is megfelelhet. A kora őszi időjárásban a bokacipő vagy sportcipő a legjobb választás.

Összefoglalva

Az egész országra jellemző lesz a kellemes őszi idő, enyhe hőmérséklettel és többnyire napos idővel. Az ország különböző tájegységei között apróbb eltérések lesznek a reggeli hőmérsékletek és a felhősödés tekintetében, de az egész nap ideális a szabadtéri programokhoz. Érdemes rétegesen öltözködni, hogy alkalmazkodhassunk a reggeli hűvös és a délutáni melegebb időhöz.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Innen tudhatja, hogy erős fejfájása vagy migrénes rohama van

Innen tudhatja, hogy erős fejfájása vagy migrénes rohama van

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Források:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához